GELINLIK DENEME ÜCRETI UYGULAMASı BüYüKşEHIRLERDE YAYıLıYOR: MüşTERI KAYBı YAşANıR Mı?

Haziran ayının gelmesiyle düğün ve nikah sezonu da açıldı. Bu sezonun başlamasıyla birlikte gelinlik provası yapanların sayısında önemli bir artış yaşandı. Artan talep karşısında, Ankara Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası gelinlik denemelerinden ücret alınacağını duyurdu.

Deneme Ücreti Gelinlik Fiyatından Düşülecek

Yeni uygulamaya göre, deneme ücreti alınan gelinlik satın alındığında, bu ücret gelinliğin fiyatından düşülecek. Bu yöntem, hem esnafların maliyetlerini karşılamalarına yardımcı olacak hem de müşterilere adil bir çözüm sunacak gibi görünüyor.

Esnafın Uygulama Konusundaki Görüşleri Farklı

Uygulama, bazı esnaflar tarafından doğru bir adım olarak değerlendirilirken, bazıları müşteri kaybına neden olabileceği endişesi taşıyor. Zonguldak'ta gelinlik satan esnaf Şule Darakcı, bu uygulamayı hayata geçirmeyeceklerini belirtti. Darakcı, "Gelinlik başına ücret uygulaması büyükşehirlerde başladı. Ama biz Zonguldak'ta böyle bir uygulamaya geçmeyi düşünmüyoruz. Çok mantıklı bir uygulama aslında. Çünkü gelinlik maliyetleri çok yüksek. Hepsi çok narin kumaş, taş ve dantellerden yapıldığı için deforme oluyor. Gerçekten uygulama doğru ama biz hayata geçirmiyoruz. Çünkü müşteri kaybına neden olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni uygulamanın müşteri kaybına neden olup olmayacağı konusunda farklı görüşler bulunuyor. Bazı esnaflar, gelinliklerin narin yapısı ve yüksek maliyetleri nedeniyle deneme ücreti alınmasının adil olduğunu düşünürken, diğerleri müşteri memnuniyeti ve sadakati açısından bu uygulamanın olumsuz etkileri olabileceğini savunuyor.

2024-07-05T14:33:39Z dg43tfdfdgfd