Yaşam

Trending:


Burak Özçivit ve Fahriye Evcen Bodrum'da görüntülenirken, Özçivit'in göbekli hali dikkat çekti

Bodrum’dan aldıkları lüks villaya yerleşen Fahriye Evcen ve Burak Özçivit, Gündoğan’da baş başa deniz keyfi yaparken görüntülendi


Kız arkadaşıyla birlikte gittiği gümüşçüde cinayet işledi

İzmir'de kız arkadaşıyla birlikte gümüşçüye giden bir kişi, elindeki pompalı tüfekle gümüşçü esnafına ateş açtı. Saldırıda ağır yaralanan esnaf, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Bingöl'de sıcaktan bunalanlar termal suların karıştığı gölette serinliyor

Bingöl'de sıcaktan bunalanlar, Ilıcalar beldesinde termal suyun karıştığı gölete giriyor.


10 yıl sonra Türkiye'de

TÜRK asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın 2005 yapımı “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” belgeseli restore edilmiş kopyasıyla dijital platform MUBI'de yayınlanacak.


Uludağ'da aç kalan ayı yemek ararken böyle görüntülendi

Uludağ'ın Sarılalan bölgesine inen karnı aç ayı, çöp konteynerlerini devirerek yemek aradı. Bir süre yemek arayan ayı, daha sonra geldiği ormanlık alana giderken o anlar bir vatandaş tarafından görüntülendi.


Made in Italynin ardındaki skandal

Made in Italynin ardındaki skandal Geçtiğimiz haftalarda İtalyada düzenlenen bir dizi baskın, Milanonun podyumlarının göz alıcı dünyası ile lüks mal üretiminin gerçekleri arasındaki tezatı gözler önüne serdi. Milano savcılarının yerel fabrikalardaki çalışma koşullarına ilişkin yaptığı soruşturmada, dünyaca ünlü Dior ve Armani markalarının, işgücü s...


Singapur'da çekirge ve süper solucanlar dahil 16 böcek türü yiyecek olarak onaylandı

Singapur’da aralarında çekirge, cırcır böceği ve süper solucanların bulunduğu 16 böcek türünün yiyecek olarak onaylandığı bildirildi.


3 bin yıllık tarihi kentte kazı çalışmaları başladı

Geçmişinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın'ın ilk yerleşim yerlerinden olduğu düşünülen Tralleis Antik Kenti, 3 bin yıldır tepelerden Aydın'ı izlerken, düzenlenen törenle antik kentte kazı çalışmaları başladı.


Emekli bankacının eşya toplama hobisi evinde adım atacak yer bırakmadı

Ardahan'da yıllardır hobi olarak eşya toplayan 77 yaşındaki emekli bankacı Cengiz Yılmaz'ın evine gelenler, içerisindeki binlerce ürünü görünce büyük şaşkınlık yaşıyor.


Apartman yapılacak yerin altından tarihi hamam çıktı

Bolu'da 3. derece sit alanı olan Akpınar Mahallesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen hamam kalıntısı bulundu. Arkeologlar bölgede kazı çalışması başlattı.


Yeşim, sokak hayvanlarına umut oluyor

Yeşim Grup ve Yıldırım Belediyesi iş birliği ile atık yemekler sokak hayvanları için mamaya dönüşüyor. Proje ile atık yemeklerin toplanaraksokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamak ve çevresel duyarlılığı artırmak hedefleniyor.


Doğal Kudret Köprüsü manzarasıyla hayran bırakıyor

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan Kudret Köprüsü, doğal köprü olma özelliği ve muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Köprü, Murat Nehri ve kaplıcaları izleme imkanı sunarken, fotoğraf tutkunları için de doğal stüdyo ortamı sağlıyor.


Konserve kutudaki gıdalara dikkat: Erken ergenliğe sebebiyet verebilir

Günlük hayatta yaygın olan konserve kutu gıdalar, plastik saklama kapları ve damacanalarla ilgili uyarıda bulunan Doç. Dr. Mustafa Temizel, bu maddelerin uzun vadeli kullanımında tehlikeli olabileceğine işaret etti. Bazılarının içinde bulunan BPA'nın östrojen hormonunu taklit ettiğini belirten Doç. Dr. Temizel, çocukların erken ergenliğe girmesine ve erkeklerde kısırlığa neden olabileceğini söyledi. Ayrıca, pet şişelerin düzgün koşullarda muhafaza edilmediğinde içindeki sıvıya zararlı maddelerin geçebileceğini de vurguladı.


Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi

Uşak'ta 'Halk Yumurta' projesi UŞAK, (DHA)-UŞAK'ta vatandaşın ucuz ve sağlıklı yumurtaya ulaşması için kentini çeşitli noktalarında 'Halk Yumurta' projesi başlatıldı.Uşak Belediyesi, Halk Ekmek ve Halk Süt projelerinin ardından şimdi de Halk Yumurta'yı hayata geçirdi. Halk Yumurta, şehrin çeşitli noktalarında vatandaşlarla buluşturulmaya başlandı. ...


Erzurum’da dutun pekmez ve pestile yolculuğu sürüyor

Erzurum'un Uzundere ilçesinde geleneksel yöntemlerle yapılan dut pekmezi ve pestil adeta şifa deposu olarak tüketime sunuluyor.


Aslı Enver'in kızı Elay 1 yaşında

Aslı Enver’le Berkin Gökbudak’ın kızları Elay 1 yaşına bastı.


Avla avcı aynı kafeste, dostluklarıyla insanlığa örnek oluyorlar

Sivas’ta kuş kafesinde birlikte vakit geçiren kuşla kedinin uyumu savaşların, küslüklerin, kavga ve cinayetlerin arttığı günümüzde insanlara örnek oluyor.


Damatların biri terledi diğeri sevindi

Karabük'te düğünde damada 40 metrelik düğün takısı yapıldı. Bir düğünde arkadaşlar tavla oynayarak bahşiş topladı, diğer düğünde ise damadın arkadaşları 5 liralık banknotlardan oluşan takı yaptı.


Havai fişek şarapneli sakat bıraktı!

Havai fişek şarapneli sakat bıraktı! Selime Kılıç, 7 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Sarıyerde düğüne gitti. Arkadaşlarının mutluluğuna şahit olmak isterken hayatının şokunu yaşadı. Gelin ve damat yolunda patlatılan havai fişeğin şarapneli dizine saplandı. Aylarca tedavi gördü, fakat hiçbir zaman eski sağlığına kavuşamadı. Dizi sakat kaldı, merdiven...


Şile'de okul müdürünün acı ölümü! Cansız bedeni 1.5 km uzaklıkta bulundu

Olay saat 09.00 sıralarında Şile Sofular Plajında meydana geldi. Pendik İTO Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda müdür olarak görev yaptığı öğrenilen Memduh Alparslan Cıngıloğlu (49), kamp yapmak için dün sabah saatlerinde arkadaşlarıyla mesire alanına gitti. Geceyi kamp alanında geçiren Cıngıloğlu ve 3 arkadaşı sabah saatlerinde denize girdi. Bir süre sonra arkadaş grubundan biri boğulma tehlikesi geçirdi. Muğla'da şoke eden anlar! Evini yakıp kuyuya...


2 asırlık seccade 41 farklı kalıpla yeniden hayat buldu

Tokat’ta 200 yıllık geçmişe sahip seccade, orijinal yapım tekniklerine sadık kalarak 41 farklı kalıpla yeniden üretiliyor.


Günlük kiralık evdeki ölüm randevusunda şoke eden ifade! 'Eterle ağzını kapattı, elinde şırınga vardı'

İstanbul Bahçelievler'de 27 Temmuz 2023'te günlük kiralık bir dairenin apartman boşluğunda Murat Arpapay'ın cansız bedeni bulunmuştu. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede 3'ü firari 5 sanığın toplamda 36 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Hazırlanan iddianame kapsamında sanıkların yargılanmasına başlandı. Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Muhterem Perçikli ve Serpil Demir hazır bulundu....


40 yıldır ıssız bir adada tek başına yaşıyor! İşte Ömer Yıldırım'ın yüreklere dokunan hikayesi

Adana'da yaşayan Ömer Yıldırım, tam 40 yıldır her gününü yalnız başına bir adada geçiriyor. Yıllardır aynı barakada insanlardan uzak bir yaşam sürdüren Yıldırım'ın hikayesi yüreklere dokunuyor.


Üzüm bağlarına çifte koruma

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin dünyaca ünlü sofralık Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında çift koruma sistemi uygulanmaya başlandı.


Kız arkadaşının ‘Hayalin yok’ demesiyle hırslandı, dil bilmediği ABD’de patron oldu

Niğde'de yaşarken gündelik işçi olarak birçok işte çalışan Can Harmanşah'ın hayatı, kız arkadaşının 'Senin bir hayalin yok' diyerek onu terk etmesi ile değişti. İngilizce bilmeden eğitim için gittiği ABD'de birçok işte çalışan Harmanşah, masa başı işinden mutlu olmadığı için istifa ederek patronuyla ortak ABD'de tır şoförleri için eğitim okul açtı.


Konyaaltı'nda sokakta dans var

Konyaaltı'nda sokakta dans var ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi, hafta sonu vatandaşları yoga ve dansla buluşturdu. 23 Nisan Parkı'nda uzman eğitmenler eşliğinde yoga yapan vatandaşlar, Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Gün Batımı Dansları'nda ise sokakta dans yapmanın keyfini yaşadı. Konyaaltı Belediyesi, ilçe sakinlerini spor ve sanat etkinl...


Gülüklü Çorba, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne girmek için gün sayıyor

Alanya Belediyesi, Alanya’nın coğrafi işaretli lezzeti Gülüklü Çorba’nın, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne alınması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak bir çalışma başlattı.


Gaziantep Doğal Yaşam Parkı yılın ilk yarısında 2 milyon 480 bin ziyaretçiyi ağırladı

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, yılın ilk yarısında 2 milyon 480 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.


Kuşadası’nda denizde erkek cesedi bulundu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu.


Muş’un doğa harikası doğaseverlerin yeni gözdesi oldu

Muş'un doğal güzellikleri arasında yer alan Kızılağaç Kanyonu, doğal yapısıyla ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunuyor.


Domates Biber Patlıcan

Pınar Kaftancıoğlu'ndan sadece midemizi değil ruhumuzu da doyuran mevsim tarifleri...


Dünyayı Geziyorum – Toulon / Fransa | 7 Temmuz 2024

Ekranların sevilen yüzü Özlem Tunca, Türkiye ve dünyadan renkli görüntüleri ekrana taşıyor. Oturduğunuz yerden dünyayı gezdiren program Dünyayı Geziyorum bu bölüm egzotik tatillerin adresi İtalya'yı gezmeye devam etti. Yıllardır yaptığı programlarla Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralarla evlere konuk olan Dünyayı Geziyorum yeni rotalar çiziyor. Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralar, birbirinden farklı gelenekler, binlerce yıllık tarihi eserler ve ilginç kültürler Dünyayı Geziyorum ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Adana’nın Taşköprü’sü, Maldivler’in turkuaz renkli suları, Ürdün’ün Petra Antik kenti, Nevşehir’in Kapadokya’sı… Görülmeye değer manzaralar, geçmişe ışık tutan tarihi eserler ve doğanın keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri Dünyayı Geziyorum ile Kanal 7 ekranlarından evlere ulaşıyor. Farklı kültürlerin renkli görüntülerle harmanlanıp izleyiciye aktarıldığı ‘Dünyayı Geziyorum’ yeni bölümleri ile her Pazar 17:00'de Kanal 7’de…


Matematik öğretmenliğinden lavanta yetiştiriciliğine

DÜZCE (İHA) – Düzce'de pandemi döneminde eşinin köyüne yerleşen matematik öğretmeni Esra Eser, yetiştirdiği lavantalarla çiftçiliğe adım attı. Ayrıca lavantadan aromatik ürünler üreten Esra Eser, köy kadınlarına öncülük ederek tarımsal kalkınma kooperatifini de hayata geçirdi.


Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı!

Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı! Amasyada olay, saat 10.00 sıralarında merkeze bağlı Yıldız köyündeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Şengül ailesinin kızı İnci Eser (35), iddiaya göre ailesinin rızası olmadan 1 ay önce kaçarak Halil Eser (45) ile evlendi. DAMADI VE KIZINA ATEŞ AÇTI DHAda yer alan habere göre baba Dursun Ş...


İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Evlenmenin maliyeti 500 bin TL'yi aştı

Türkiye'de yılda ortalama 550 bin çift evleniyor. Söz, nişan ve düğün masrafları göz önüne alındığında evliliğin maliyeti 500 bin TL'yi geçiyor


Nilüfer çiçekleri açtı...Karagöl turizme kazandırılacak

Geçtiğimiz yıllarda kuruyan Gemlik'in Feyziye Mahallesi'ndeki Karagöl, yapılan geleneksel yöntemler ve köylülerin çabasıyla hayat buldu. Önceki yıllarda kuruyan gölde artık nilüfer çiçekleri açarken, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren göl ve çevresini turizme kazandırmak için çalışmalara en yakın zamanda başlayacaklarını ifade etti.


Yetiştirilme tarzınızın ilişkilerinizdeki rolü büyük: Çocukluğunuzun izlerini taşıyor olabilirsiniz!

İnsanların, birbiriyle çeşitli dinamiklerle kurduğu bağlar yetiştirilme tarzlarına bağlı olarak ayrılıyor. İşte, yetiştirilme tarzına göre kurulan 6 bağlanma türü...


Muğla’da çocuklar yazı rengarenk geçiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, çocukların yaz tatilini renklendirmek ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla kültür ve sanat atölye çalışmaları düzenliyor. Bu çalışmalar, çocuklara hem eğlenceli vakit geçirme, hem de el ve psikososyal gelişimlerine katkı sağlama fırsatı sunuyor.


16 yaşındaki çocuk annesini 5 kurşunla öldürdü! Mahkemedeki savunması şaşırttı

Ayvacık ilçesinde 1996 yılında başkasıyla resmi nikahlı olan Kenan K., Melek Baştürk'ü kaçırıp dini nikah kıydı. Çift, 2021'de ise anlaşamadıkları gerekçesiyle ayrıldı. Bir süre sonra Baştürk, tanıştığı N.T. ile dini nikah kıydı. Melek Baştürk, N.T.'nin yanına yerleşmek istedi. Bunu öğrenen Kenan K. ile Baştürk tartıştı. Melek Baştürk, 19 Temmuz 2023'te sözlü şiddete maruz kaldığı iddiasıyla emniyete gidip, uzaklaştırma kararı talep etti....


Tavşanlı’da bir iş yerine her yıl ebabil kuşu uğruyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki bir iş yerine son birkaç yıl olduğu gibi bu yıl da gelen 'Ebabil' kuşu, bir süre misafir edilip bakımı yapıldıktan sonra doğaya salınacak.


Türkiye'de yeni salgın vakası: Klima önünde fazla vakit geçirenler dikkat!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte klima kullanımının artması, çocuklarda 'lejyoner hastalığı' olarak bilinen Legionella pneumophila bakterisi kaynaklı zatürre vakalarında da artışa neden oldu. Özellikle otel ve tatil köylerinde klima maruziyetine bağlı hastalıkların arttığını söyleyen Prof. Dr. Şevket Özkaya, çocuklarda COVID-19'a oranla daha fazla zatürreye neden olduğunu ve bu durumun şaşırtıcı ve endişe verici olduğunu ifade etti.


Sokak köpeklerinin saldırdığı küçük çocuğun babası köpeklerin toplatılmasını istedi

Adana'da narenciye bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 5 yaşındaki Abbas Casim'in babası Hasan Casim, geniş arazide çok sayıda köpek bulunduğunu belirterek hayvanların toplatılmasını istedi.


Adana'da 'Tetik parmak sendromu'nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi! 12 farklı hastada iyileşme sağladı

Adana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.


Hasan Can Kaya'nın eski sevgilisi Sultan San evlendi

Hasan Can Kaya ile yaşadığı uzun dönemle ilişkiyle tanınan yönetmen Sultan San, evlendi. Aynı hafta içinde isteme, nişan, kına ve düğün yapan San'ı Güldür Güldür Show ekibi de yalnız bırakmadı.


Hataylı Van Damme, sosyal medyada viral oldu!

Hataylı Van Damme, sosyal medyada viral oldu! Hatayın Antakya ilçesi Karaali Mahallesinde yaşayan Ali Erdoğmuş, bir fitness salonunda antrenörlük yapıyor. 22 yıldır dövüş sporlarıyla ilgilenen Erdoğmuş, arkadaşının serasında muz ağaçlarını kestikleri esnada sosyal medyada izlediği bir görüntünün benzerini çekmek istedi. SOSYAL MEDYADA İLGİ ÇEKTİ İH...


Sadece Adanalılar anlıyor! Toros'ların eteklerinde duyarsanız şaşırmayın: Mavrayı kes

Adana yeme içme kültürüyle olduğu gibi doğal güzellikleri ve sıcak kanlı insanlarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak destilasyonları arasında yer alıyor. Adana ayrıca günlük hayatta kendine özgü konuşma dili ile de dikkat çekiyor. İşte yalnızca Adana'da duyabileceğiniz o kelimeler...


Fethiye’de deniz altında romantik evlilik teklifi

İzmir’den Fethiye’ye tatile gelen tatile 2 kişi kız arkadaşlarına su altında evlilik teklifinde bulundular.


Adana'da 5 yaşındaki çocuğa ne oldu? Çocuğun sağlık durumu nasıl?

Adana'da, sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan 5 yaşındaki çocuğun tedavisi devam ediyor. Merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi'nde 5 Temmuz'da arkadaşlarıyla sokakta oyun oynayan Suriye uyruklu Abbas Haşmet, sahipsiz köpeğin saldırısına uğradı.


İslam Memiş'ten gram altın için ezber bozacak 'ağustos' tahmini geldi! 'O gün geldi çattı' deyip...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki ağustos ayı için çarpıcı bir gram altın tahmini yaptı. https://haberglobal.com.tr/ekonomi/islam-memisten-gram-altin-icin-ezber-bozacak-agustos-tahmini-geldi-o-gun-geldi-catti-deyip-acikladi-359230