Seyahat

Trending:


Gülnar’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi

Gülnar’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi Mithat ÜNAL/GÜLNAR(Mersin),(DHA) - MERSİN'in Gülnar ilçesinde çıkan hortum, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.İlçeye bağlı Yarmasu Mahallesi'nde sabah saatlerinde küçük çaplı hortum çıktı. Mahallenin içinden geçen hortum 48 saniye etkili oldu. Bazı tarla ve bahçelerdeki ürünlere ...


Çakal Bit pazarından kıyafet alıp sattım

Çakal’ın yeni albümü “Summerland” 5 Temmuz’da dinleyicisi ile buluşuyor. Ünlü rap’çi ile albümle ilgili konuştuk. Çakal, aldığı eleştirilerin müziğini ve kendisini beslediğini açıkladı.


Kendi çocuklarını dünyaya getirmek yerine koruyucu aile olmayı tercih ettiler

Gülerhan ve Murat Tosun çifti, biyolojik olarak çocuk sahibi olmalarına engel bulunmamasına rağmen koruyucu aile olmayı tercih etti.


Hyundai o modelde fiyatı 895 bin TL'ye düşürdü! Yeni liste şaşırttı

Beğenilen otomobil markası Hyundai 2024 Temmuz fiyat listesinde sürpriz yaptı. İşte Hyundai i20 Temmuz fiyat listesi...


Genç kızın kahreden ölümü: İsteme gününde hayatını kaybetti

Elazığ'da isteme günü kuaförde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden genç kız, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.


Pamukkale'de jandarma, "Hazal" ve "Yankı" adı verilen atlarla devriye görevine başladı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'de görevli atlı jandarma timi, turistlerin huzurlu ve güvenli vakit geçirmeleri için mesai harcıyor.


Altın fiyatlarında yeni dönem başlıyor! Alım için son fırsat geldi, sonrası rekor

Altın fiyatları ABD'den gelen haber akışıyla rotasını değiştirdi. Büyüme verisiyle yükselişini güçlendiren ons altın tekrar geri çekildi. Buradan esen ters rüzgarla gram altın yükselişini sınırladı. Altın piyasasındaki oynaklık nedeniyle Kapalıçarşı'da gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını fiyatı merak edilenler arasına girdi. Öte yandan altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahmin geldi. Altında yeni rekor için Temmuz ayı işaret...


Araç termometreleri 48 dereceyi gösterdi, Antalya denize döküldü

Antalya'da 36 derece ölçülen sıcaklık ile yüzde 50 oranındaki nemden bunalan çoğu vatandaş, 30 derece olan denize girerek serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise deniz suyunun da çok sıcak olduğunu söyleyerek havanın sıcaklığından yakındı.


Kars'ta doğal yaşam

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Hançerli düzü göleti sazlığında büyüyen angut yavruları yüzmeye başladı.


Edirne’de jandarma sokak hayvanlarını besledi

Edirne’de jandarma sokak hayvanlarını besledi Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin İpsala ilçesinde jandarma ekipleri sıcak hava nedeniyle beslenmekte güçlük çeken hayvanlar için mama ve su bıraktı. İl Jandarma Komutanlığı çevre doğa ve hayvanları koruma timi, İpsala’ya bağlı Yenikarpuzlu beldesinde sıcak havadan olumsuz etkilenen sokak hayvanları i...


Eski mi, Yeni mi?

“Dünyada insanlar dâhil, eskimeyen hiçbir şey yoktur. Daha doğduğumuz andan itibaren ileriye sarıp eskimeye başlarız.”


Türk gencin intikam planı ülkeyi karıştırdı

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'da kendisiyle barışmayan kız arkadaşının telefonunu gasp eden ve kadını utandırmak için özel fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan 26 yaşındaki Emir isimli Türk genci ülkeyi resmen karıştırdı.


Cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için tuvaletleri temizlediler

Bolu’da 2 arkadaş, cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için ellerine aldıkları temizlik malzemeleri ile kirli olan tuvaletleri temizledi.


Koruyucu ailesi, özel gereksinimli Ayşe'yi 13 yıldır sevgiyle büyütüyor

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaşayan 3 çocuk, 4 torun sahibi çift, 13 yıldır koruyucu ailesi oldukları özel gereksinimli çocuğu sevgiyle büyütüyor.


Bel Ağrısıyla İlgili Yapılan Keşif, Teşhis ve Tedaviyi Değiştirecek

DÜNYADA ilk 10'da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, nüfusun yüzde 90'ını en az bir kere etkileyen bu hastalıkla ilgili teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek.


Deprem, stresin tetiklediği deri hastalıklarını ortaya çıkardı

Kahramanmaraş'ta Prof. Dr. Perihan Öztürk, 6 Şubat depremleri sonrası bölgede yaşayan insanlarda depremin oluşturduğu strese bağlı deri hastalıklarında artış yaşandığını belirtti.


Yıldız Tilbe konserini peruksuz bitirdi

Yıldız Tilbe önceki akşam Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Deniz Boy'un haberi...


Klora hassas ciltlere havuz sonrası duş önerisi

Klora hassas ciltlere havuz sonrası duş önerisi Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)-HAVA sıcaklıklarının aniden yükselmesinin ardından serinlemek için sıklıkla tercih edilen havuzlar, uzmanlara göre bazı ciltler için büyük risk oluşturuyor. Cilt hassasiyeti bulunan bireylerde havuzdaki klorlu su nedeniyle kuruluk, tahriş ve kaşıntı gibi şikayetlerin arttığı...


Ovit Yaylası’na Haziran ayında kar sürprizi

Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Ovit Yaylası'na Haziran ayında kar yağdı.


Kadınlar Eskimiş Ürünleri Sanat Eserine Dönüştürüyor

Rize'de kadınlar, eskimiş ürünleri toplayarak geri dönüştürdükleri ürünleri birer sanat eserine dönüştürüyor. Ev hanımları, boya ve yenileme işlemleriyle eskimiş pencereler, masalar, sandalyeler, vazolar, şişeler ve gitarları geri dönüştürerek el emeğiyle sanat eseri haline getiriyor. Bu kurslar, ev hanımları için birer terapi niteliği taşıyor ve aynı zamanda ekonomiye katkı sağlıyor.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Aksaray’da Lavanta Bahçesi yeni sezona merhaba dedi

Aksaray'ın doğal güzellikleriyle öne çıkan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi.


VR etkinliğiyle Mersin’i yeniden keşfettiler

Hem öğretici hem de keyifli etkinliklere imza atan Sayapark Alış Veriş Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği etkinlikte, kentin gözde yerlerini VR teknolojisi ile ziyaretçilerini buluşturdu.


200 metreden dereye uçtu!

200 metreden dereye uçtu! Siirtin Eruh ilçesinde 200 metrelik uçurumdan dereye düşen otomobilin sürücüsü Ali Özkan (64), yaşamını yitirdi. DHAnın haberine göre kaza, sabah saatlerinde Eruh ilçesine bağlı Yanılmaz köyü yakınlarında meydana geldi. Ali Özkanın kontrolünü yitirdiği plakası öğrenilemeyen otomobil, 200 metre yüksekliğindeki uçurumdan der...


Posof için tanıtım atağı

Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.


Gelin ve damada takı olarak safran takıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen safran, bu kez düğün takısı oldu.


Seyhan Belediyesi ücretsiz yaz kursları başladı

Seyhan Belediyesi’nin, yaz tatilinin daha verimli ve eğlenceli geçmesi amacıyla planladığı yaz kursları Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. Dışarıda çok az insanın kendi imkanlarıyla alabileceği, toplumda gençler arasında fırsat eşitliği oluşturmak adına düzenlenen ücretsiz kurslar hafta içi her gün yoğun katılım ile gerçekleşiyor.


Güney Kore'de ebeveynler, çocuklarını anlamak için kendilerini hücreye kilitledi

T24 Dış Haberler Güney Koreli ebeveynler, "çocuklarını anlamak için" gönüllü olarak hücrelerde yalnız vakit geçiriyor. Bir depo dolabı büyüklüğünde olan bu hücrelerin içine telefon veya dizüstü bilgisayar sokulmasına izin verilmiyor. Mavi hapishane üniforması giyen ebeveynler, mahkum olmadıklarını ancak Güney Kore'deki merkeze bir "hapsetme deneyim...


1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi

Her bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.


Kartal'da bir dairede tüp patladı

Kartal'da bir dairenin mutfak kısmındaki tüpün patlaması nedeniyle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alırken, 4 katlı apartman tahliye edildi.


Küçükçekmece’de saunada çıkan yangın bina sakinlerini korkuttu

Küçükçekmece’de 14 katlı bir binanın eksi 1’inci katında bulunan saunada çıkan yangında, dumanlar binayı sarınca vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, bina sakinleri ise tahliye edildi.


Antalya’daki orman yangınına 3 saattir müdahale sürüyor

Antalya'nın turizm bölgelerinden Lara'da çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın bölgesine yakın noktada denizin bulunması müdahale hızını arttırdı. Helikopterler, 200 metre uzaklıktaki denizden su alarak peş peşe sortiler düzenleyip alevlere müdahalede bulundu.


Şişli'de Uluslararası Yoga Günü kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü'nde etkinlik düzenledi. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


Beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi! Korkunç kazadan acı haber

Kağıthane'de virajı alamayan beton mikseri gelin arabasının üzerine devrildi. Bu sırada ailesiyle düğüne gitmek üzere konvoyun önünde bekleyen 8 yaşındaki Emin Berk Nalcı isimli çocuk, beton mikseri ile gelin arabası arasında sıkıştı.


Turistik Tatvan Treni'nin genç yolcuları seyahatlerini güzel anılarla tamamladı

Ankara ile Tatvan arasında ilk seferini tamamlayan Turistik Tatvan Treni'nin yolcuları güzergah boyunca görme imkanı buldukları doğal ve tarihi güzelliklerin keyfini çıkardı.


Düğün sezonunun açılmasıyla çiçekçilerin ’gelin arabası’ yoğunluğu başladı

Eskişehir'de düğün sezonunun açılması sonrası gelin arabası süsleme işleri artan çiçekçi esnafı, yaz aylarının ilerleyen günlerinde daha fazla yoğunluk bekliyor.


Muş’ta koyunları otlatırken kurt ile göz göze geldi

Muş'ta bir çoban hayvanlarını dağda otlattığı esnada kurt ile göz göze geldi. O anları cep telefonu ile kaydeden çoban, kurdun saniyeler içinde kaybolduğunu söyledi.


BİM aktüel ürünler 2 Temmuz 2024 Salı.... Bu hafta BİM aktüel kataloğu içerisinde neler var?

BİM, 2 Temmuz 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Bu hafta BİM mağazalarında yine birbirinden cazip ürünler indirimli fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Katalogda yer alan ürünler arasında gıdadan temizlik ürünlerine, bebek malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpaze yer alıyor. Tüketiciler, gıda kategorisinde ise yarım yağlı tost peyniri, %3 yağlı yoğurt ve çikolatalı süt...


Artvin Ziraat Odası Başkanı: Sahte bal satanlara karşı önlem alınmalı

Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, piyasada satılan sahte ballara karşı tüketicileri uyardı. Portakal, bal yemek isteyen kişilerin en az 500 lirayı gözden çıkarması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Artvin Arıcılar Birliği Arı Teknikeri Rahime Özçelik de sahte bal satışı yapanlara karşı daha caydırıcı önlemler alınmasını istedi. Artvin bölgesinin endemik türleri açısından zengin olduğunu vurgulayan Özçelik, Artvin'de üretilen balların dünyaca en iyi ve en kaliteli ballar olduğunu söyledi. Gıda üzerinde oynanan oyunlara karşı caydırıcı önlemler alınması gerektiğini belirten Özçelik, hükümet ve devletten bu konuda destek beklediklerini ifade etti.


Edirne'de ilginç olay! Deniz yatağında uyuyakaldı 2 mil açıkta kurtarıldı

Edirne'nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Yayla köyü sahilinde, deniz yatağında uyuyakalan tatilci, yakınlarının uyarısıyla yapılan aramada yaklaşık 2 mil açıkta halen uyurken bulunarak, kıyıya getirildi. Tatilcinin açığa sürüklenme ve kurtarılma anı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


Meteoroloji son dakika duyurdu! Radar anbean takip ediliyor, fırtına ve kuvvetli yağış için saat verildi, İstanbul dahil onlarca kentte alarm

Kavurucu sıcaklar sonrası havalar tersine dönüyor. Meteoroloji son dakika olarak duyurdu. İller tek tek açıklandı. Kuvvetli fırtına geliyor. Marmara bölgesi özellikle uyarıldı. MGM saat vererek vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. İşte il il son dakika hava durumu ile ilgili ayrıntılar...


Muğla'daki İztuzu Sahili'nde caretta caretta yuvası sayısı 700'e ulaştı

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Sahili'nde, geçen yıl haziranda 400 olan caretta caretta yuva sayısı bu sene aynı dönemde 700'e yükseldi.


Sıcaktan kaçanlar Girlevik Şelalesi'nde serinliyor

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, sıcaktan bunalan gurbetçilerin serinlemek için tercih ettiği bir mekan haline geldi. Şelale, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken doğal güzelliği ve serin havasıyla dikkat çekiyor. Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor ve piknik yapmak için ideal bir yer olarak tercih ediliyor.


Sivrihisarlı kadınların ’El Emeği ve Göz Nuru Sergisi’ yoğun ilgi gördü

Eskişehir'de Sivrihisarlı kadınların bir sezon boyunca ürettikleri eserlerin sergilendiği ‘El Emeği ve Göz Nuru Sergisi' davetlilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.


Kocaeli’de kekik hasadı başladı

Kocaeli'de TABİP kapsamında 37 hektar alana dikilen ve elde edilen yağları ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılacak kekiklerin ilk hasadına başlandı.


Adana'nın keşfedilen gizli cenneti ziyaretçileri büyüledi!

Adana’nın Karataş ilçesindeki Akyatan Lagünü içerisinde bulunan ’Nergis Adası’ barındırdığı milyonlarca nergisle güzel görüntüler sunuyor.


Hürmetçi Sazlığı'ndaki ziyaretçi merkezi hizmete açılacak

Hürmetçi Sazlığı'ndaki ziyaretçi merkezi hizmete açılacak KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'nin Hacılar ilçesinde doğaseverler ve fotoğrafçılar için yapımına başlanan ziyaretçi merkezindeki çalışmalarda sona gelindi.Kayseri'nin Hacılar ilçesinde bulunan doğa ve fotoğraf sanatçılarının uğrak noktası haline gelen Hürmetçi Sazlığı bölgesinde yerli ve yabancı tu...


Marmaris'te orman yangını

Marmaris'te orman yangını


Bodrum Gölköy su isale hattı arızası giderildi

Bodrum yarımadasının içme ve kullanma suyunun sağlandığı ana Gölköy mevkiindeki ana isale hattında yaşanan arıza Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekiplerinin sabaha kadar gerçekleştirdikleri çalışma sonrası tekrar su akışı başladı.


Evde saç boyamada can sıkar: Saç boyasını kıyafetten çıkarmanın 5 yolu

Saç boyamak için kuaföre gitmeyenlerin alternatifi evdedir. Ancak parlak ve ışıltılı saçlara kavuşmak zordur. Öyle ki evde saçlarınızı kendiniz boyuyorsanız bir de kıyafetlere sıçrama riski vardır. Bu da oldukça can sıkıcıdır. Kıyafetlerden saç boyasını çıkarmak için altın değerinde 5 tüyo var.