Otomobil

Trending:


Nike’ın zayıf kazancının ardından Adidas hisse fiyatı risk altında mı?

Adidas (ETR: ADS) hisse fiyatı, Nike’ın zayıf mali sonuçlar bildirmeye devam etmesi nedeniyle bu yıl Nike’tan daha iyi performans gösterdi. 2024’te %22’nin üzerinde yükselirken Nike %10’un üzerinde düşüş yaşadı. Nike’ın satışları, zayıf sonuçlar ve yönlendirmeler yayınlamasının ardından uzun saatler boyunca hızlandı. Nike rehberliği azaltıyor Nike’...


Orman yasakları sonrası 'mangal' duyarsızlığı

Yaz aylarında güneş ışınlarını mercek gibi yansıtıp yangına sebebiyet verebilen cam şişe ve cam kırıklarının bölgedeki çam pürü üzerine yayıldığı gözlendi


Takipçileriyle ucube özelliğini paylaşan kız

Ucube yeteneğini gösteren kız, sosyal medyada yankı uyandırdı.


Her gün yanına gelen kirpiyi elleri ile besliyor

Elazığ'da bir kirpi, her gün akşam saatlerinde gittiği evin bahçesinde duyarlı vatandaşın elleri ile besleniyor.


Ihlamur Vadisi temizlendi

Keçiören Belediyesi ekipleri tarafından 3 bin 100 metre uzunluğundaki Gümüşdere Ihlamur Vadisi ve çevresinde temizlik çalışması yapıldı.


Haliç Metro Köprüsü'nden denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı kurtardı

Haliç Metro Köprüsü üzerinden bilinmeyen bir nedenle denize düşen genci, tur teknesinin kaptanı can simidiyle kurtardı. Olay, saat 00.00 sıralarında Haliç Metro Köprüsü üzerinde meydana geldi. Gencin çırpındığını gören tur teknesinin kaptanı tekneyle yardıma koştu. Can simidini denizde çırpınan gence atan kaptan, deniz polisinin de yardımıyla genci tekneye aldı. Tekneyle karaya çıkarılan genç, sahilde bekleyen ambulansa alınarak tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan gencin durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Van’da kış ve yaz mevsimi bir arada

Van'da yaz mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirirken, Van-Bahçesaray karayolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ise insan boyunu aşan kar kütleleri kış manzarası oluşturuyor.


LGS sonuçları açıklanıyor; MEB'den ailelere uyarı

Ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik 2 Haziran'da düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, bugün açıklanacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, yarın açıklanması beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavının ardından b...


Tokat’ta havuzda kimyasal madde felaketi

Tokat'ta özel bir yüzme havuzunda ıslak zemine basan vatandaşların ayakları kimyasal madde nedeniyle yandı. Olayda yaralanan 5 kişi hukuk mücadelesi başlattı.


300 kınalı keklik doğayla buluştu

Bilecik'e bağlı Bekdemir köyünde, 300 kınalı keklik doğaya salındı.


Hatay'da kavurucu sıcakta ocak başında mesai yapan fırıncı, 800 TL yevmiye alıyor

Hatay'da hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Hatay'da fırıncılar, ocak başında zorlu mesai yapıyor


Bodrum'un diğer yüzü

İki haftadır Bodrum'un pahalı olduğunu yazıyorum. Evet, geldim gördüm; çok pahalı yerler var ama isteyene daha ucuz yerler de mevcut. Örneğin Türkbükü Cennet Koyu sosyetenin ilk tercih ettiği bölge. Bir tarafta Mandarin, diğer tarafta Lucca Beach. Girişler 130 euro veya 7 bin TL. Buralar yüksek mi geldi? Hemen ortalarında iki avukat hanımın işletti...


500 satın almacı güzellik için geldi

BeautyEurasia, Avrupa başta olmak üzere 60 ülkeden 500 profesyonel satın almacıyı İstanbul'da katılımcılarla buluşturdu.


Kadınlara gelir kapısı oldu! 800 ile 20 bin lira arasında satılıyor

Ardahan'ın Damal ilçesinde yaşayan Gülfidan Atmaca tarafından yaklaşık 50 yıl önce yapımına başlanan Damal bebek, yöre kadınları için gelir kaynağı oldu. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan aile sosyal destek kurslarına katılan kadınlar, usta öğreticilerden hem Damal bebeği yapmayı öğreniyor, hem de ürettikleri bebekleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor. Damal bebekler, 800 ile 20 bin lira arasında alıcı buluyor.


Aksa Akrilik Armora ürün portföyünü genişletiyor

Aksa Akrilik, modakrilik elyaf ürünü Armora'nın ürün portföyünü geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.


Sarıyer Ormanları ve Sahilleri Çöplüğe Döndü

İstanbul'un sahilleri ve ormanları tatilcilerin çöplüğü oldu. Bayram tatili sonrası Sarıyer Kısırkaya Sahili ve Belgrad Ormanı çöplerle dolmuş halde görüntülendi. Sahillerde plastik şişeler, lastikler, yemek artıkları ve çöp poşetleri bulunurken, ormanlarda da çöp dağları oluştu. Belediye ekiplerinin yetersiz çalışması ve insanların çevreye duyarsızlığı nedeniyle çöp sorunu devam ediyor.


iOS 18 ‘le birlikte tarih olacak

Farklı markaların bluetooth aksesuarları artık AirPods’un eşleştirme sistemiyle iPhone’a bağlanabilecek.


’Erkekler Evde Kadınlar Lokalde’ etkinliği ile doyasıya eğlendiler

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde 'Erkekler Evde Kadınlar Lokalde' etkinliği ile bir araya gelen kadınlar eğlenceli zaman geçirdi.


Selimiye Camisinin asırlık kapıları yenilendi

Selimiye Camisinin asırlık kapıları yenilendi Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı restorasyonu devam eden, Mimar Sinanın ustalık eseri Selimiye Camisinin asırlık kapıları elden geçirildi. Restorasyon kapsamında, kündekari yapım tekniği ve büyüklüğüyle dikkati çeken 2 cümle ve 3 avlu kapısının bakımı yapıldı. 250 KİLOGRAM AĞIRLIĞINDA Bir ...


Bu işe bu para reva mı! 12 saat mesai yapan fırıncıların yevmiyesi şaşkına çeviriyor

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Hatay'da fırıncılar, ocak başında zorlu mesai yapıyor. Günde 12 saat çalışan fırıncı ustaları, 800 lira yevmiye aldıklarını söylüyor.


Kısa vadeli faizlerde yükseliş: İşte en yüksek mevduat faizi

Kısa vadeli faizler yükseldi. Peki en yüksek mevduat faizi ne kadar oldu?


Masterchef'te duygusal anlar... Mehmet Şef, yaşadığı kazayı ilk kez anlattı: Çocuklarım elimi dövme yaptırmış

Eleme turları devam eden Masterchef'in dün akşam yayınlanan bölümü duygusal anlara sahne oldu. Yarışmaya katılan Melek Baba'nın elini gören Mehmet Yalçınkaya, 'kaza ne zaman oldu' diye sordu. Baba, 3 yaşındayken elini traktörün pervanesine kaptırdığını söyledi. Benzer bir kaza geçiren şef Mehmet Yalçınkaya, sözleri ile genç kadına moral verirken; elinin hikayesini de ilk kez anlattı...


Sincan Belediyesi’nden bin 150 kişiye yemek yardımı

Sincan Belediyesince aşevinde hazırlanan yemekler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bin 150 ihtiyaç sahibinin evine ulaştırılıyor.


Antalya'da çocuk parkında dehşete düşüren olay

Antalya'da bir kişi çocuk parkında göğsünden bıçaklanmış halde ölü bulundu. Olayla ilgili 6 kişi ifade için karakola götürülürken, polis ekipleri ise parkta çok sayıda alkol şişesini delil olarak değerlendirdi.


1 Temmuz itibariyle satışlar başlayacak

Düzce Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten proteinine hassasiyeti bulunan çölyak hastaları ekmeklerini Halk Ekmek büfelerinden temin edebilecek. Glutensiz ekmek satışları 1 Temmuz itibariyle 9 noktada hizmet veren büfelerde başlayacak.


Mersin, sezonluk misafirlerini ağırlıyor

Türkiye'de önemli üreme alanlarından biri olan Mersin'de, deniz kaplumbağaları sahillerde yumurtalama faaliyetlerine devam ediyor. Kazanlı'dan başlayarak Alata, Davultepe, Göksu ve Anamur'da haziran ayı ile başlayan yumurtlama faaliyetleri son günlerde artış göstermeye başladı.


İki mahallede iki bina çöktü

Bahçelievler'de dün çifte facia atlatıldı. Önce Yadigar Sokak'ta 3 katı kaçak olan 7 katlı bina kısmen çöktü; ardından Güngören Sokak'ta 39 yıllık binanın çatısında çökme meydana geldi. Olaylarda ölen, yaralanan olmadı.


Diyarbakır ve Mardin yangınlarından yaralı kurtarılan hayvanlar, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde tedavi altında

Diyarbakır ve Mardin sınırları arasında çıkan yangın felaketinde yaralanan hayvanların tedavileri, İzmir Angels Farm Kurtarılmış Hayvan Çiftliği'nde devam ediyor.


Terazi: Günlük Burç Yorumları - 28 Haziran

Terazi: 28 Haziran günün genel burç yorumları şöyledir


İlk baskı Harry Potter 1.9 milyon dolar

Satış rekorları kıran Harry Potter serisinin ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı’nın ilk baskısı için yapılan orijinal suluboya çizimi, 1,9 milyon dolarla (yaklaşık 63 milyon TL) şimdiye kadar açık artırmada satılan en değerli Harry Potter eseri oldu.


Balıkçıyı kucaklayan pelikan

Balıkçıyı kucaklayan pelikan, izleyenlere mutlu bir anı yaşattı.


Çam Dağı'nda sağım mesaisine başlayan arıcılar tescilli kestane balının rekoltesinden umutlu

Sakarya'nın Kocaali ve Hendek ilçeleri arasındaki Çam Dağı'nda kestane balı üreten arıcılar, coğrafi işaretli balda bu sene verimli sezon geçirmeyi umuyor.


Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var

Antalya'da Hindistan Pazarı sektöründe yüzde 75 azalma var Hindistan seçimi Hint düğünlerinin önünü kesti, 2024 yılında sadece12 Hint düğünü yapıldı Hint düğünü için yeni pazar İngiltere'de yaşayan Hindistanlılar Antalya'da Hint düğünleri düzenleyen bir firmanın kurucu ortağı Bünyat...


Rektör Kutluhan “Zen Dalgaları” isimli tekstil sergisinin açılışını gerçekleştirdi

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi S. Çiğdem Koçak’ın “Zen Dalgaları” isimli tekstil sergisi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından açıldı.


Dükkanı taş ve sopalarla dağıtılan kadın gözyaşlarıyla yaşadıklarını anlattı

Adana'da yaklaşık 15 kişilik grup tarafından dükkanına taş ve sopalarla saldırılan kadın, "3 çocuğum var ve ekmek parası kazanamıyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.


Kilo vermenin önündeki engel “insülin direncinin” 5 belirtisi

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, vücudun yağ depolamasını artıran insülin direnci yüksekliği ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, “İnsülin direnci damar sertliği sürecini de hızlandırır; kalp krizi riski artar, hatta bazı kanserleri bile tetikleyebilir” dedi.


Yaz aylarında çocukları ishalden korumanın 5 yolu

Yaz mevsimiyle beraber ishal vakalarında da artış görülebiliyor. Çocuklar ise bu durumdan en çok etkilenen grup. Sıcak hava nedeniyle fazla sıvı alma isteğinin mikrop tehlikesini artırması, besinlerin hızlı bir şekilde bozulması ve hijyen kurallarına önem verilmemesi gibi sebeplerin sulu dışkılama şikayetlerini artırdığını ifade eden Dr. Ayşe Sokullu, “İshal; bakteriler, parazitler ve yaygın olarak virüslerden kaynaklanıyor. Virüs kaynaklı ishal...


Mate 70 serisi 2024’ün dördüncü çeyreğinde gelecek

Huawei Tüketici İşleri Başkanı Yu Chengdong, Mate 70 serisinin, HarmonyOS NEXT’in beta sürümüyle önceden yüklü olarak gelen ilk seri olacağını açıkladı.


Presi kırarlarsa boş alan bulurlar

Güçlü fizikleri ve ön alan baskısıyla rakibi kaosa ve strese sokuyorlar. Türkiye sakin kalmalı. Bu presi kırabilirse arkada boş alan yakalarlar. Kerem Aktüroğlu ve Barış Alper YIlmaz ile sonuca gidebilirler.


Düzce’de Maviyemiş hasadı başladı

DÜZCE(İHA) – Yüksek asitli topraklarda yetişen ve fındığa alternatif olan Maviyemiş bitkisinin hasadı başladı.


Bahçelievlerde çöken binanın deniz kumundan yapıldığı ortaya çıktı

Bahçelievler’de dün sabaha karşı kısmen çöken binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. Binanın enkazında yapılan çalışmalarda kolon ve beton parçalarındaki deniz kabukları dikkat çekti.


Nemrut Krater Gölü yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü’nde turizm sezonu açıldı.


'3 yaşındaki çocuğa cinsel saldırıda bulundu. Görenler polis haber versin. Sapıktır' yazılı ilan...

Adana'da otobüs duraklarına asılan '3 yaşındaki çocuğa saldırıda bulundu. Görenler polis haber versin. Sapıktır' yazılı ilan, görenleri hayrete düşürdü. https://haberglobal.com.tr/gundem/3-yasindaki-cocuga-cinsel-saldirida-bulundu-gorenler-polis-haber-versin-sapiktir-yazili-ilan-hayrete-dusurdu-356443


Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor: "Ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor"

Sıcakta bekleyen sular tehlike saçıyor: "Ciddi hastalıklara yol açacak mikroorganizmalar çoğalabiliyor" Güneşte bırakılan sulara dikkat: "Bileşikler daha yüksek miktarda suya geçebilir, kanserojen olanlar var" Güneşe maruz kalan damacana ve pet şişelerdeki suların tüketiminin insan...


61 yıllık terzi ürettiği şalvarla mesleğini yaşatıyor

Gaziantep'te yaşayan 71 yaşındaki Ökkeş Kaya, ürettiği şalvarlar ile 61 yıldır mesleğini yaşatıyor.


Burak Özçivit, kendisiyle kalp işareti yapmak isteyen Arap kadın hayranını reddetti

Yer aldığı dizilerden dolayı dünya çapında tanınan Burak Özçivit, katıldığı davette kendisiyle ellerini birleştirerek kalp yapmak isteyen Arap kadın hayranının talebini kabul etmedi.


Alaşehir'de aşırı sıcaklar üzüm tanelerini yaktı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, dünyaca ünlü Sultani üzümün yetiştirildiği bağlarda aşırı sıcaklıklar nedeniyle büyük zarar meydana geldi. 11-12-13 Haziran'da sıcaklıkların 48 dereceye ulaşması, üzüm tanelerinin yanmasına neden oldu. Çiftçilerin yaprak alma işleminden kaçınmaları ve sulama ile bağ arası sürme gibi işçilikleri gece yapmaları konusunda uyarıldı. Salkımlarda oluşan yanmaların üzüm rekoltesini olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.


Asırlık el dokumaları yaşatılmaya devam ediyor

Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy köyünde asırlık el dokumaları hala yaşatılmaya devam ediyor. Dastar, çanta, dırmaç gibi dokumalar, günümüzde halılarla yer değiştirse de, köy halkı tarafından hem üretiliyor hem de kullanılıyor. Artık koyun yünü ve keçi kılından yapılan iplikler yerine, renkli iplikler kullanılıyor. Bu dokumalar, imece usulüyle, toplu olarak yapıldığında ise bir şenlik havası yaşanıyor.


“Erzurum’da süt ürünleri üretimi gelişime açık”

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) tarafından Hazırlanan “Erzurum İli Süt Ürünleri Sektörü Araştırma Raporu”nda ilginç tespitlere yer verildi.


Oyuncu Tolga Sarıtaş ve Zeynep Mayruk evlendi; işte düğünden kareler

Ünlü oyuncu Tolga Sarıtaş ile Zeynep Mayruk, Çeşme Alaçatı'da evlendi. Nikâh törenine birçok ünlü katıldı