ATADAN KALAN MIRAS

Türk mutfağının atadan kalan hazine olduğunu belirten Emine Erdoğan, Her lokmada bir tarih, her sofrada bir kültür, bir yaşam biçimidir dedi.

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı' programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sofrada büyükelçiler ve eşleri ile Türk mutfağından temsilcilerle buluştuklarını ifade eden Erdoğan, 'Anadolu mutfağı, her lokmada bir tarih, her sofrada bir kültür yaşatan bir miras, bir yaşam biçimidir' dedi.

DÜNYAYA ŞİFA

Atalardan yadigar kalan mutfak hazinesini, coğrafi işaretli olarak tescillenen ürünler ve kimliği oluşturan hikayeleriyle birlikte paylaştıklarını hatırlatan Emine Erdoğan, şunları kaydetti: 'Türk mutfağının geleneksel, atıksız, sağlıklı ve asırlık reçetelerini yakından tanıdık. Birbirinden eşsiz ürünlerimizden uluslararası yeni markalar doğmasını yürekten diliyor, yerel ürünlere sahip çıkmayı amaçlayan projelerin artmasını temenni ediyorum. Türk Mutfağı Haftası boyunca yurtdışındaki temsilciliklerimizde, Ege mutfağı temasıyla düzenlenecek etkinlikler vesilesiyle şifa reçetelerimizden tüm insanlığın faydalanmasını ümit ediyorum. Türk kültürünün parıldayan cevheri olan mutfağımızı tanıtmak ve değerlerini muhafaza etmek için emek veren herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.'

Külliye'deki etkinliğe Emine Erdoğan'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, büyükelçiler ile eşleri katıldı.

2024-05-23T04:54:12Z dg43tfdfdgfd