Trending:


‘Gerçekten Düşe’ sergisi Misi’de sanatseverlerle buluştu

Reha Akçakaya'nın kızılötesi tekniğini kullanarak elde ettiği eserlerinden oluşan ‘Gerçekten Düşe' sergisi, Nilüfer Belediyesi Fotoğraf Müzesi'nde açıldı.


BİM aktüel ürünler 2 Temmuz 2024 Salı.... Bu hafta BİM aktüel kataloğu içerisinde neler var?

BİM, 2 Temmuz 2024 Salı gününden itibaren geçerli olacak yeni aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. Bu hafta BİM mağazalarında yine birbirinden cazip ürünler indirimli fiyatlarla tüketicilere sunulacak. Katalogda yer alan ürünler arasında gıdadan temizlik ürünlerine, bebek malzemelerinden kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpaze yer alıyor. Tüketiciler, gıda kategorisinde ise yarım yağlı tost peyniri, %3 yağlı yoğurt ve çikolatalı süt...


Antalya’da sokak hayvanlarına klimalı konfor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez Kirişçiler Mahallesi'nde hizmet veren Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi, yaz sıcaklarında can dostların korunması için çeşitli önlemler alıyor. Kedi ve köpekler, sıcak günlerde konforlu ve korunaklı alanlarda yaşamlarını sürdürüyor.


Lokiról kapta a nevét egy új dinoszauruszfaj

Így nézhetett ki a Lokiceratopsz


Küçükçekmece’de saunada çıkan yangın bina sakinlerini korkuttu

Küçükçekmece’de 14 katlı bir binanın eksi 1’inci katında bulunan saunada çıkan yangında, dumanlar binayı sarınca vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, bina sakinleri ise tahliye edildi.


Kağıthane'de Beton Mikseri Gelin Arabasının Üzerine Devrildi, Bir Çocuk Hayatını Kaybetti

Kağıthane'de meydana gelen kazada, virajı alamayan bir beton mikseri, düğün konvoyundaki gelin arabasının üzerine devrildi. Kazada, gelin arabasının önünde bekleyen bir çocuk hayatını kaybetti. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve çalışmalar devam ediyor.


'Roseanne' dizisinin yıldız ismi Martin Mull hayatını kaybetti!

ABD'li ünlü oyuncu Martin Mull, gelen son dakika haberlerine göre, uzun süredir mücadele ettiği hastalığına yenik düşerek 80 yaşında hayatını kaybetti.


Bel Ağrısıyla İlgili Yapılan Keşif, Teşhis ve Tedaviyi Değiştirecek

DÜNYADA ilk 10'da yer alan hastalıklardan bel ağrısıyla ilgili Türk hekimlerin yaptığı keşif, nüfusun yüzde 90'ını en az bir kere etkileyen bu hastalıkla ilgili teşhis ve tedavideki altın standardı değiştirecek.


Öğrenciler yıl boyu yapılan eserleri sergide sundu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde 'Yıl Sonu Öğrenci Çalışmaları' adlı resim sergisinde öğrenciler tebrik edildi.


Karadeniz'de 225 bin yunus

5 Karadeniz ülkesinde 225 bin yunusun yaşadığını tespit eden bilim insanları, Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Romanya ve Ukrayna'nın kara sularında üç türe rastladı.


Eski mi, Yeni mi?

“Dünyada insanlar dâhil, eskimeyen hiçbir şey yoktur. Daha doğduğumuz andan itibaren ileriye sarıp eskimeye başlarız.”


Gelin ve damada takı olarak safran takıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi ile özdeşleşen safran, bu kez düğün takısı oldu.


Çakal Bit pazarından kıyafet alıp sattım

Çakal’ın yeni albümü “Summerland” 5 Temmuz’da dinleyicisi ile buluşuyor. Ünlü rap’çi ile albümle ilgili konuştuk. Çakal, aldığı eleştirilerin müziğini ve kendisini beslediğini açıkladı.


Kayseri’nin parfüm kokan mahallesi: Erkilet

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kurulan ve içerisinde 15 bin kök lavantanın bulunduğu Erkilet Osmangazi Mahallesi'ndeki Lavanta Bahçesi, hem etrafa verdiği kokuyla hem de görsel güzelliğiyle vatandaşların uğrak yeri oldu.


Kuaförlüğü bırakıp keçi yetiştiriciliğine başlayan kadın sürü sahibi oldu

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde kuaförlüğü bırakıp 5 yıldır Halep keçisi yetiştiren Kezban Ayyer, haftanın 7 günü hayvanlarıyla ilgileniyor.


Araç termometreleri 48 dereceyi gösterdi, Antalya denize döküldü

Antalya'da 36 derece ölçülen sıcaklık ile yüzde 50 oranındaki nemden bunalan çoğu vatandaş, 30 derece olan denize girerek serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşlar ise deniz suyunun da çok sıcak olduğunu söyleyerek havanın sıcaklığından yakındı.


Yavru kargaya bebek gibi bakıyorlar

Bingöl’ün Karlıova ilçesindeki Yıldız ailesi, yuvasından düşen ve bakıma ihtiyacı olan yavru kargaya evlerinin bahçesinde bebek gibi bakıyor.


Hyundai o modelde fiyatı 895 bin TL'ye düşürdü! Yeni liste şaşırttı

Beğenilen otomobil markası Hyundai 2024 Temmuz fiyat listesinde sürpriz yaptı. İşte Hyundai i20 Temmuz fiyat listesi...


Akdağ Tabiat Parkı'nda güvenlik ve asayiş jandarmaya emanet

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan Türkiye'nin en büyük ve güzel milli parklarından biri olan Akdağ Tabiat Parkı'nda, jandarma ekipleri yangınlara karşı denetimler yaparak güvenlik ve huzur sağlamaktadır. Parkta gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili yapılan açıklamada, doğal güzellikleriyle ünlü olan Akdağ Tabiat Parkı'nın, 24 saat boyunca jandarma ekipleri tarafından denetlendiği belirtilmiştir. Ayrıca, parkta ateşli piknik yapılması ve ateş yakılması gibi faaliyetlerin yasaklandığı ifade edilmiştir. Parkta görev yapan jandarma asayiş timleri, motosikletli asayiş timi, çevre doğa ve hayvanları koruma timi, jandarma asayiş komando timleri, orman muhafaza ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri sayesinde güvenlik ve asayişin sağlandığı vurgulanmıştır. Denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtilerek, ziyaretçilerin huzur içinde parkta vakit geçirebilmeleri amaçlanmaktadır.


Yıllar önce yetiştirme yurdundan çıkanlar 15’inci Pilav Günü ile bir araya geldi

Eskişehir'de geçmiş yıllarda yetiştirme yurdunda kalmış olan vatandaşlar Geleneksel Pilav Günü'nün 15'incisinde toplanarak keyifli zaman geçirdi.


Şişli'de Uluslararası Yoga Günü kutlandı

Şişli Belediyesi, Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla Uluslararası Yoga Günü'nde etkinlik düzenledi. Vatandaşlar uzman hocalar eşliğinde yoga yaparak hem bedensel hem de ruhsal yenilenme fırsatı buldu.


Düğün sezonunun açılmasıyla çiçekçilerin ’gelin arabası’ yoğunluğu başladı

Eskişehir'de düğün sezonunun açılması sonrası gelin arabası süsleme işleri artan çiçekçi esnafı, yaz aylarının ilerleyen günlerinde daha fazla yoğunluk bekliyor.


Aksaray’da Lavanta Bahçesi yeni sezona merhaba dedi

Aksaray'ın doğal güzellikleriyle öne çıkan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açılış töreniyle merhaba dedi.


Koruyucu ailesi, özel gereksinimli Ayşe'yi 13 yıldır sevgiyle büyütüyor

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yaşayan 3 çocuk, 4 torun sahibi çift, 13 yıldır koruyucu ailesi oldukları özel gereksinimli çocuğu sevgiyle büyütüyor.


VR etkinliğiyle Mersin’i yeniden keşfettiler

Hem öğretici hem de keyifli etkinliklere imza atan Sayapark Alış Veriş Merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği etkinlikte, kentin gözde yerlerini VR teknolojisi ile ziyaretçilerini buluşturdu.


Güney Kore'de ebeveynler, çocuklarını anlamak için kendilerini hücreye kilitledi

T24 Dış Haberler Güney Koreli ebeveynler, "çocuklarını anlamak için" gönüllü olarak hücrelerde yalnız vakit geçiriyor. Bir depo dolabı büyüklüğünde olan bu hücrelerin içine telefon veya dizüstü bilgisayar sokulmasına izin verilmiyor. Mavi hapishane üniforması giyen ebeveynler, mahkum olmadıklarını ancak Güney Kore'deki merkeze bir "hapsetme deneyim...


Sıcaktan kaçanlar Girlevik Şelalesi'nde serinliyor

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, sıcaktan bunalan gurbetçilerin serinlemek için tercih ettiği bir mekan haline geldi. Şelale, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken doğal güzelliği ve serin havasıyla dikkat çekiyor. Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor ve piknik yapmak için ideal bir yer olarak tercih ediliyor.


Havuz keyfi kabusa dönüşmesin! Enfeksiyon, parazit, mantar riski...

Uzmanlar, havaların ısınmasıyla serinlemek için havuzlara giden vatandaşları enfeksiyon kapma riskine karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Uğurcan, yaz aylarında enfeksiyonların, bakterilerin, parazitlerin ve mantarların üremelerinin arttığını ifade ederek, "Özellikle havuz gibi durgun su kaynaklarında yüzmek, burada vakit geçirmek bakterilerin bizim vücudumuza geçmesine, bize bulaşmasına neden olabiliyor" dedi.


Muhteşem göl manzarasının 1 günü time-lapse tekniğiyle kaydedildi

Erzincan'da şehir stresinden uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Dumanlı Tabiat Parkında bulunan göl, time-lapse tekniğiyle kaydedildi.


Pamukkale'de jandarma, "Hazal" ve "Yankı" adı verilen atlarla devriye görevine başladı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'de görevli atlı jandarma timi, turistlerin huzurlu ve güvenli vakit geçirmeleri için mesai harcıyor.


Mahalle ortasında patlatılan el yapımı patlayıcının görüntüleri ortaya çıktı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yapılan el yapımı patlayıcıların gece saatlerinde mahalle içerisinde patlamasıyla vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan olayın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Olay, dün gece saat 00.30 sıralarında Mazıdağı ilçe merkezi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, belirlenemeyen bir maddeden yapılan el yapımı patlayıcı, kimliği belirsiz kişiler tarafından Karşıyaka Camisi karşısındaki harabe bir evde patlatıldı. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, patlamanın etkisiyle mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Olay ile ilgili inceleme sürerken olaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı.


Sıcakta bozulan tavuk, et ve süt ürünlerine dikkat! Bakın neye sebep oluyor

Kavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart. Buğra Adil Buyrukcu yazdı...


Posof için tanıtım atağı

Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.


Saplantılı olduğu kadını pompalı tüfekle öldüren şahıs intihar etti

Eskişehir'de meydana gelen olayda, yaklaşık 2 yıl önce evlenmek istediği fakat reddedilmesi üzerine saplantı haline getirdiği Hatice Usalan'ı pompalı tüfekle vurarak öldüren Necmettin Tepecik, olaydan birkaç saat sonra intihar etmiş halde bulundu.


Antalya’da üzümde bu yıl yüzde yüz rekolte bekleniyor

Geçen yıl çeşitli hastalıklar ve kuraklık nedeniyle istediği rekolteyi elde edemeyen Antalyalı üzüm üreticisi, buna karşılık fiyatların ciddi oranda yükselmesiyle iyi bir yıl geçirmişti. Bu yıl üretimde ciddi artış bekleyen çiftçiler, fiyatların da makul düzeyde artmasını umut ediyor. Üzümü ve pekmezi ile ünlü olan Akseki’de hasat mevsimi yaklaşıyor. Üzüm bağlarında koruklar baş göstermeye başlarken, temmuz ayı içinde erkenci üzümde ürün...


Dragon Flame kimin atı? Dragon Flame sahibi kim? 98. Gazi Koşusu şampiyonu Dragon Flame kim biniyor? Ganyanı kaç?

Dragon Flame kimin atı sorusunun yanıtı merak ediliyor. 98. Gazi Koşusu şampiyonu Dragon Flame oldu. Jokey Akın Sözen'in bindiği Dragon Flame 12.30 ganyanla Gazi şampiyonu oldu. Dragon Flame sahibi kim?


Marmaris'te orman yangını

Marmaris'te orman yangını


Roma'da Aziz Petrus ve Pavlus Günü kutlamaları

İtalya'nın başkenti Roma'da Aziz Petrus ve Pavlus günü havai fişeklerle kutlandı.


İzmir'de bir restoranda patlama meydana geldi, 5 kişi öldü

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda patlama meydana geldi.


Klora hassas ciltlere havuz sonrası duş önerisi

Klora hassas ciltlere havuz sonrası duş önerisi Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)-HAVA sıcaklıklarının aniden yükselmesinin ardından serinlemek için sıklıkla tercih edilen havuzlar, uzmanlara göre bazı ciltler için büyük risk oluşturuyor. Cilt hassasiyeti bulunan bireylerde havuzdaki klorlu su nedeniyle kuruluk, tahriş ve kaşıntı gibi şikayetlerin arttığı...


Antalya’daki orman yangını 4,5 saatte kontrol altına alındı

Antalya'nın turizm bölgelerinden Lara'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 4,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.


100 yılın en sıcak haziranını yaşadık... Uzman isim gelecek hafta için uyardı!

Haziran ayında sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Türkiye 24-25 Haziran tarihlerinde Avrupa’nın en sıcak ülkesi oldu. Ayrıntıları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.


Saros’ta deniz yatağında uyuyakaldı

Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Yayla köyü sahilinde, deniz yatağında uyuyakalan tatilci, yakınlarının uyarısıyla yapılan aramada yaklaşık 2 mil açıkta halen uyurken bulunarak, kıyıya getirildi. Tatilcinin açığa sürüklenme ve kurtarılma anı cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


1000 yıl yaşayan hayat ağacının şifresi çözüldü! Bilim insanlarının keşfiyle doğduğu yer belirlendi

Her bir parçası bir başka şifa barındıran ve ülkemizden çok uzaklarda yaşayan baobab ağaçları uzun zamandır bilim insanlarının tartışma konusu olmuştu. Bu kadar uzun yaşaması sonrası hayat ağacı ya da ormanın anası olarak adlandırılan baobab ağaçlarının kökeni çözüldü.


Gülnar’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi

Gülnar’da çıkan hortum cep telefonuyla görüntülendi Mithat ÜNAL/GÜLNAR(Mersin),(DHA) - MERSİN'in Gülnar ilçesinde çıkan hortum, vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.İlçeye bağlı Yarmasu Mahallesi'nde sabah saatlerinde küçük çaplı hortum çıktı. Mahallenin içinden geçen hortum 48 saniye etkili oldu. Bazı tarla ve bahçelerdeki ürünlere ...


Kartal'da bir dairede tüp patladı

Kartal'da bir dairenin mutfak kısmındaki tüpün patlaması nedeniyle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alırken, 4 katlı apartman tahliye edildi.


Turistik Tatvan Treni'nin genç yolcuları seyahatlerini güzel anılarla tamamladı

Ankara ile Tatvan arasında ilk seferini tamamlayan Turistik Tatvan Treni'nin yolcuları güzergah boyunca görme imkanı buldukları doğal ve tarihi güzelliklerin keyfini çıkardı.


Kendi yemeyip yavrularına yiyecek götüren anne kediye kasap şefkati

Bayburt'ta bir kasap dükkanında kasap olarak çalışan Murat Çınar isimli vatandaş, sokak hayvanlarına göz gibi bakıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde dükkana gelen kediler Çınar'ın verdiği etleri yiyerek, karınlarını bir güzel doyuruyorlar. Karnını doyurduğu kedinin yavruları olduğunu fark eden Çınar, 'Kirli' ismini verdiği kediyi özenle besliyor.


3 günlük yasak kalkınca sahile akın ettiler

Sakarya sahillerinde uygulanan denize giriş yasağı, bugün sona erdi. Güzel havayı fırsat bilen binlerce tatilci, adeta Karasu sahiline akın etti. Cankurtaranlar ise önlemlerini arttırırken tatilciler, deniz ve güneşin tadını çıkardı. Hafta sonunu denizde geçiren Hakan Avcı, “Yasakların kalkması güzel, yasak varsa da girmiyoruz. Bugün deniz güzel ve keyfini çıkartıyoruz” dedi. “10 GÜNDÜR BURADAYIZ, BUGÜN İLK DEFA GİRİYORUZ” 10 gün sonra ilk defa...


Kars'ta doğal yaşam

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Hançerli düzü göleti sazlığında büyüyen angut yavruları yüzmeye başladı.