ALTıN FIYATLARı IçIN İSLAM MEMIş'TEN FLAş YORUM: FIYATLAR O TARIHTE REKOR KıRABILIR

Altın fiyatlarında hareketlilik yaşanmaya devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarındaki yükseliş için Memiş 3 etken ve o tarihi işaret etti...

Finans analisti İslam Memiş, ons altının yılın ikinci yarısındaki performansına dair öngörülerini paylaştı.

Memiş, ons altının 2600 dolara ulaşmasını beklediğini belirterek, bu beklentiyi destekleyen üç ana faktörü sıraladı. Ancak, bu faktörlerin gerçekleşmemesi durumunda, altın fiyatlarının olumsuz etkilenebileceğini de vurguladı.

Memiş, mevcut ons altın fiyatının 2356 dolar seviyesinde olduğunu hatırlatarak, "2600 dolar ve devamında 3000 dolar ons altın beklentim sürüyor" ifadelerini kullandı.

Memiş, ons altının yükselmesi için gerekli gördüğü faktörlerin detaylarına da değindi, ancak bu faktörlerin gerçekleşmemesi durumunda altın fiyatlarının negatif yönde hareket edebileceği uyarısında bulundu.

Memiş, bu sözlerinin ardından altında yükselişi destekleyeceğini söylediği 3 etkeni sıraladı ve tarih ve fiyat vererek yatırımcıları uyardı...

"BEKLE GÖR POLİTİKASI..."

İslam Memiş, "Her ne kadar Fed başta olmak üzere merkez bankaları faiz indiriminde aceleci olunmayacağını ifade etse de ben buna inanmıyorum.

Faiz indirimleri ons altını pozitif bekleyecektir. Jeopolitik riskler konusunda da ben risklere açığım. Merkez bankalarının politikalarında bekle-gör uygulanacak.

Bekledikleri enflasyon rakamlarının da kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Bu etken de altın fiyatlarını pozitif etkileyebilir" dedi.

"TCMB'nin de içinde bulunduğu merkez bankalarının altına talepleri de var. Bu da fiyatlara yansıyor.

2300-2350 dolar aralığında bir ons altın var. Tekrar yukarı yönlü hareketler gözlemliyoruz. Bu haftaki bant aralığı yukarıda söylediğim gibi.

"YILIN İKİNCİ YARISINDA ANLIK FİYATLAR YÜKSELEBİLİR"

Bu sürpriz olmaz. Negatif etkileşimde ise baskılanırsa başta Fed'in faiz artırımı süreciyle ilgili şahin tonda açıklamalar yapması lazım.

Gerilimler yaşanmaması lazım. Barış söylemlerinin yaşanması lazım. Enflasyon tarafında da merkez bankalarının hedeflediği rakamların gerçekleşmesi lazım.

Bunlar olursa altında baskılanma devam edebilir ama şu anda düşüşe neden olacak bir etken yok.

Altın tarafında yılın ikinci yarısında 2600 dolar bence geçerli. Düşüşler de birer alım fırsatı."

2024-07-04T15:32:35Z dg43tfdfdgfd