3M HISSE SENEDI FIYAT TAHMINIM DOğRUYDU: şIMDI NE OLACAK?

3M (MMM) hisse senedi fiyatı geri döndü. Cuma günü yüzde 20’nin üzerinde artış göstererek, yatırımcıların mali sonuçlarını sevinçle karşılamasıyla Wall Street’in en iyi performans gösteren isimlerinden biri oldu. Tahmin ettiğim gibi Ocak 2022’den bu yana en yüksek noktası olan 124 dolara yükseldi.son yazımda.

3M’in güçlü kazancı ve rehberliği

3M hisse fiyatı, şirketin analistlerin tahminlerini aşan güçlü sonuçlar yayınlamasının ardından yükseldi. Geliri yıllık bazda %0,5 artışla 6,3 milyar dolara yükseldi. Bu rakam beklenen 5,3 milyar doların üzerinde gerçekleşti.

Hisse başına kazanç, 1,8 dolarlık ortalama tahminin üzerinde, 2,17 dolara yükseldi. Bu rakamlar, şirketin son birkaç yılda baskı altına girdikten sonra toparlanma sürecini iyi bir şekilde yürüttüğü anlamına geliyor.

Güvenlik ve endüstriyel segmenti, yapıştırıcı işlerinin de yardımıyla orta tek haneli rakamlarda artış gösterdi ve aşındırıcılardaki hafif düşüşle kısmen dengelendi. Faaliyet marjları 40 baz puan arttı.

Diğer yerlerde, ulaşım ve elektronik işlerinde %3,3’lük organik bir büyüme elde edilirken, otomotiv elektrifikasyonunda %17 artış görüldü. Tüketici segmentinin organik büyümesi %1,4 gerilerken faaliyet marjı %17,4’e yükseldi.

3M yönetimi, işlerinin bu yıl da iyi bir şekilde devam edeceğini umuyor. Organik satış büyümesinin %2’de aynı kalması beklenirken, işletme marjı hedefini 225 ila 275 baz puan arasına ve düzeltilmiş EPS’yi 7 ila 7,30 dolar arasına yükseltti.

3M hisse senedi fiyatının ana katalizörü, yeni yönetimin ileriye yönelik orta vadeli hedefleri yükseltmeye karar vermesiydi. Bunu, üst düzey organik büyümeyi artırmak, operasyonel performansı artırmak ve sermayeyi iyi dağıtmak gibi üç önceliğine işaret ederek yaptı.

Özellikle, ürünlerinin çoğu eskidiği için şirketin araştırma ve geliştirmeye (Ar-Ge) daha fazla para yatırması gerektiğini belirtti. Bunu Ar-Ge harcamalarını artırarak ve şirketin harcadığından daha fazlasını elde etmesini sağlayarak yapacak.

En önemlisi, yeni CEO şirket için büyük bir sorun olan stokların iyileştirilmesi üzerinde çalışıyor. Dedi ki:

“İkinci çeyreğin sonunda yaklaşık 4 milyar dolar ve 102 gün gibi çok fazla stokumuz var, ancak hizmet seviyelerimiz henüz 80’lerin ortasında. Aşağıdan yukarıya analizimiz, 75 günlük veya daha düşük stok seviyesine yaklaşmamız gerektiğini gösteriyor, bu da zaman içinde yaklaşık 1 milyar dolarlık bir nakit fırsatı anlamına geliyor.”

Geçmişteki krizlerden yola çıkıyoruz

Bu nedenle yatırımcılar 3M’in son dönemdeki siyah kuğu etkinliklerinden vazgeçtiğine inanıyor. ABD hükümeti, ürünlerinin çoğunu üretmek için kullandığı kalıcı kimyasallar için 12 milyar dolardan fazla para cezası harcamak zorunda kaldı.

Bundan kısa bir süre sonra şirket, kulak tıkaçlarından zarar gören 250.000 gaziye 6 milyar dolar ödeme konusunda anlaşmaya vardı. 3M’in bugün değeri 68 milyar doları aşan bir şirket olması nedeniyle bunlar önemli meblağlar.

Dolayısıyla hisselerdeki yükseliş, yatırımcıların şirkette yeni bir normal beklediğinin bir işareti. Umudumuz, geri dönüşünün, son birkaç yılda yükselişe geçen General Electric gibi diğer şirketlerinkine benzemesi.

Lawrence Culp yönetiminde GE büyük bir dönüşüm yaşadı; bunlardan en önemlisi GE’yi üç şirkete ayırma kararıydı. O gelmeden önce şirketin iflas edeceğine dair endişeler vardı.

Chipotle Mexican Grill, yeni bir CEO’nun yönetimi altında daha güçlü bir dönüşüm yaşayan başka bir şirket. Brian Niccol CEO olmadan önce, hisse senedi bir kirlenme krizinin ardından çökmüştü. Liderliğinde satın alma sürecini değiştirdi ve çevrimiçi sipariş teslimatlarını artırdı.

Güçlü bir dönüşüm yaşayan diğer şirket ise Rolls-Royce. 2023 yılında CEO olan Tufan Erginbilgiç yönetimindeki hisseler yükselişe geçerek FTSE 100 endeksinin en iyi performans gösteren şirketlerinden biri oldu.

3M hisse senedi fiyat tahmini

TradingView’den MMM grafiği

3M hisseleriyle ilgili son yazımda, boyun çizgisi 105,60 dolarda olan ters bir baş-omuz formasyonu oluşturduklarını belirtmiştim. Fiyat hareketi analizinde bu, piyasadaki en yükseliş formasyonlarından biridir.

Ayrıca en fazla kazanımın elde edilmesiyle karakterize edilen üçüncü aşamada olduğunu gösteren Elliot Wave’e de dikkat çektim.

Boyun çizgisinin üzerindeki toparlanma Cuma günü güçlü mali sonuçların yayınlanmasının ardından gerçekleşti. Ayrıca Ağustos 2022’deki en yüksek noktası olan 114,74 dolarlık kritik direnç noktasının üzerine çıktı.

Hisse mart ayında altın haç deseni oluşturdu ve sürekli olarak 50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamaların üzerinde kaldı.

Bu nedenle hisse senedinin iki gün daha yükseleceğini ve ardından bir kırılma ve yeniden test modeli oluşturmaya çalışırken düşüş eğilimine devam edeceğini düşünüyorum. Bu geri çekilme, ana desteğin 114,74 dolarda yeniden test edilmesini ve ardından yükseliş eğiliminin devam etmesini sağlayabilir. Uzun vadede ise 150 dolara yükselecek.

The post 3M hisse senedi fiyat tahminim doğruydu: şimdi ne olacak? appeared first on Invezz

2024-07-26T17:35:42Z dg43tfdfdgfd