1 LITRE RAKı 140 LIRA!

Teker teker sayıyor.., bizim iktidarımızda şu, şu kadar olacak, bunun fiyatı şu kadar olacak.., dana 50, pirzola 70 lira olacak.., falan derken, sonunda bombayı patlatıyor Özgür Eş başkan;

1 litre rakı 140 lira olacak!..

Tamam işte, kendinize gelin yahu, CHP'den beklenen bu, gerisi hikaye!..

Dinleyenler de aynı fikirde. Pirzola, dana kıyma, antrikot'la coşan yok. Öylesine dinliyorlar. Ne zamanki '1 litre rakı 140 lira' vaadi geliyor, ardından bir alkış tufanı kopuyor!..

Heyyooo!..

Yeter mi, yetmez...

Leblebi kaç lira olacak mesela?.. Meze fiyatları?.. Ya beyaz peynir, kavun?..

Bu arada 'rakı tanzim mağazaları' da düşünülebilir.

1970'lerde gazete manşetinde yer almıştı; 'Taksim'de rakı kuyruğu!'... Halkın 500 metreyi bulan rakı kuyruklarında nasıl perişan olduğu yazıyordu.

Değişim iyi bi'şey.

Bir de 'heykel' maliyetlerini gözden geçirmeli CHP. Vatandaşı düşünmeli, vaatlerine eklemeli. CHP rakının garantörü olmalı!

Ne teknoloji, ne sanayii,

Ne yol, ne köprü, ne havalimanı,

Bir elinde heykel,

Bir elinde rakı varsa..,

Umurunda mı dünya!..

Tövbe Estağfirullah...

***

Not. 'Alkol sağlığa zararlıdır. Rakı alkoldür. O zaman rakı da sağlığa zararlıdır. (Aristoteles)'

EMCÜK SİZE FENA YAPIŞTI!

Milletin yarıdan fazlasına 'Beyni emcüklenmiş geri zekalılar' diyen biri çıkınca mal bulmuş mağribi gibi atladı CHP. Çok sevdiler. Millete küfredene sahip çıktı Özgür Eş Başkan, taltif edip protokolde ağırladı.

9 Eylül CHP kuruluş törenlerine de onur konuğu olarak davet etmişti emcüklü küfreden o şahsı.

Ama maçası yemedi. Davetten vazgeçti. Hatta 'onun adına özür dilerim' diyerek, bir tornistanla kurtulmaya çalıştı CHP'nin yeni 'emcüklü' siyasetinden.

Ama CHP'nin kıymetlisi, onur konuğu; 'Özür falan yok, pişman değilim. 'Geri zekalılar' dedim mi dedim. Üstüne alınanlardan özür dilemiyorum' dedi.

Söze 'Erdoğan'ı orada tutan ve hala oy verenler' diye başlayıp 'beyni emcüklenmiş geri zekalılar' diye hakaret ettiği kim ya da kimler acaba? Yani üstüne alınanlar?!

Mokoko mu?!

Bu emcüklü siyaset size fena yapıştı Özgür bey.

Kolay kolay da söküp atamazsınız.

Çünkü emcüklü!

2024-09-18T04:16:26Z dg43tfdfdgfd