KUVVETLI SAğANAK VE KAR YAğışı ALARMı!

Kuvvetli sağanak ve kar yağışı alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz,İç Anadolunun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Doğu Anadolunun kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği, yağışların Doğu ve Güneydoğu Anadolunun doğusu ile Gümüşhane ve Rizede kuvvetli , yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Vanın güneyi ile ve Şırnakın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karandenizde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Doğu Anadolunun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

#havadurumu#100#

Hava sıcaklığının Doğu Karadenizde 1 ila 3 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın, batı kesimlerinde kuzeyli, doğu kesimlerinde güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ülkemizin doğusunda görülecek yağışların, Doğu ve Güneydoğu Anadolunun doğusu ile Rizede kuvvetli sağanak, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, Hakkari, Vanın güneyi ile ve Şırnakın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı beklenen yerlerde tipi, çığ riski, buzlanma ve don ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Doğu Anadolunun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

2024-03-19T04:19:38Z dg43tfdfdgfd