BüYüKçEKMECE VE MENEKşE PLAJı'NDA YOğUNLUK! CANKURTARANLAR HAZıR BEKLEDI

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son günlerinde, yerli ve yabancı vatandaşlar, İstanbul'da trafik yoğunluğunun da olmamasını fırsat bilerek sahillere akın etti. Kimi gölgede ailesiyle birlikte piknik yaparken kimileri de denizin tadını çıkardı. Cankurtaran, tuvalet ve duş gibi hizmetlerin de bulunduğu halk plajlarında kalabalık oluşurken, çocuklu ailelerin de sıcak havada plajları tercih ettiği görüldü. Küçükçekmece'de bulunan Menekşe Plajı'nda yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Toplu ulaşım kullanılarak da ulaşılabilen ücretsiz plaja, İstanbul'un farklı ilçelerinden gelenlerin olduğu görüldü.

TATİLCİLER ARKALARINDA ÇÖP BIRAKTI

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde sıcak havayı fırsat bilenler İstanbul sahillerini ve piknik alanlarını doldurdu. Çevre ilçelerden de gelerek vatandaşların akın ettiği Menekşe Plajı'nda tatilcilerden geriye çöp yığınları kaldı.

CANKURTARANLAR HAZIR BEKİLYOR

Özelikle sıcakların artmasıyla birlikte İstanbul'da vatandaşlar plajlara akın etmeye başladı. Zaman zaman rüzgarın da etkisiyle dalgaların ve akıntının büyüdüğü sahillerde boğulmalar meydana geldi. Plaja giren vatandaşlar can güvenliğini sağlamak için cankurtaranlar çeşitli ekipmanlarla birlikte hazır bir şekilde bekliyor.

MİLLİ MAÇ İÇİN DEV EKRANLAR KURULDU

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda vatandaşların Türkiye maçlarını takip edebilmeleri için sahillerde belirli noktalara dev ekranlar kuruluyor. Bugün saat 19.00'da başlayacak olan Türkiye ve Portekiz maçını vatandaşlar açık havada serin bir şekilde takip edebilecek.

"İYİ HİSSEDİYORUM"

Büyükçekmece Plajı'nda denizin keyfini çıkaran Irak vatandaşı Estera Ahmed, "Hep iyi hissediyorum, yaz için özellikle günlük olarak sahilleri gezmek gerek. Üst değiştirme odası gibi hizmetlerin olması çok iyi, her şey harika." ifadelerine yer verdi. Arkadaşı Emine Ali, "Duş hizmeti gibi gerçekten ilgileniyorlar. Geçen yıla göre büyük bir değişim var." dedi.

"İLK MÜDAHALEYİ BIZ YAPIYORUZ"

Büyükçekmece Plajı'nda cankurtaran olarak çalışan Görkem Keleş, "Herhangi bir boğulma vakasında zaten biz fark ediyoruz çırpınıyor vatandaş ya da herhangi bir vatandaşın haberi ile biz zaten direkt denize gidiyoruz. Torpilimiz var boğulan kişiye torpilimizi atıyoruz ya da tüp yeleklerimiz var onlarla beraber kurtarmaya gidiyoruz. Haricinde çok derinde bir insan varsa jetimiz devreye giriyor. Çok büyük bir sıkıntı yoksa kendi müdahalelerimizle o insanla konuşarak bilinci açıksa zaten daha denize girmemesi gerektiğini söylüyoruz. Çok büyük bir sıkıntı olduysa su yuttuysa ilk müdahaleyi biz yapıyoruz ambulans gelene kadar suyun temizse de kalp masajı." şeklinde konuştu.

"BAKIRKÖY'DEN GELİYORUZ"

İl dışına çıkamadıkları için buraya geldiğini söyleyen Ali İhsan İşler, "Bakırköy’den geliyoruz, çok güzel, çok eğleniyoruz. Deniz güzel maddi imkansızlıklardan dolayı buralardayız. Gidemiyoruz Bodrum’a Çeşme’ye." ifadelerine yer verirken arkadaşı Kerima Sahe ise, "Deniz çok güzel, temiz. İnsanlara iyi davranıyorlar. İnsanlar saygılılar." dedi.

"TEMİZ BIRAKSALAR DAHA GÜZEL OLUR"

Son olarak konuşan belediye temizlik işleri çalışanı Bahri Yaşar ise, "Temizlik konusunda çok severek işimizi yapıyoruz. İşimizi severek yaptığımızdan dolayı çevre temizlik için hizmetimizi biz yapıyoruz. Kıyı kısmında olan bütün pisliklerimizi alıyoruz. Sabah saat 7’de başlıyoruz akşam saat 4’te bitiriyoruz. Çevre ne kadar temiz olursa o kadar güzel olur. İnsanlarımız gelen başka aileler için de temiz bıraksalar daha güzel olur. Çünkü en azından çevremizde o kadar kirli olmaz. Çevremiz temiz olur. Biraz daha duyarlı olalım, biraz daha çevremize dikkat edelim. Çoluk çocuğumuz var, camlar kırılmasın böyle şeylere dikkat etmek gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Ekipler devrede! Denizde kaybolan genç ile ilgili kahreden 'düğün' detayı...

2024-06-22T16:00:55Z dg43tfdfdgfd