ALAçATı'DAKI KALABALıK GüNDEM OLDU; "ÇIN DENIZINE DöNEN PLAJLAR, KAPALı EVLERIN HAVUZLARıNA GIRIP PIKNIK YAPAN INSANLAR!"

Bayramın ikinci gününde Çeşme'nin nüfusu 1 milyona yaklaşırken, otellerdeki doluluk oranı yüzde 90’ı aşmıştı

9 gün süren Kurban Bayramı tatilinde pek çok tatil beldesinde yoğunluklar yaşanırken, bunlardan biri de İzmir, Çeşme, Alaçatı oldu. Alaçatı'da yaşayan gazeteci Öncel Öziçer, Alaçatı'da plajların "Çin denizine" döndüğünü ve insanların kapalı evlerin bahçelerine girip piknik yaptıklarını söyledi. 

Kurban Bayramı'nda milyonlarca kişi, tatil beldelerine akın etti. Alanya, Çeşme gibi ünlü tatil beldelerinin merkezlerinde ve plajlarında oluşan yoğun kalabalık sosyal medyada sıkça gündem oldu. 

Alaçatı'da yaşayan gazeteci Öncel Öziçer de bölgedeki durumu, "Şu anda oturduğum Alaçatı‘daki evi çocukken almıştık. 14 yıldır da yaz kış yaşıyorum. Ben böyle bir manyaklık görmedim! Mad Max gibi ortalık... Kalabalığı size anlatamam, gerçekten abartmıyorum, bir kâbus yaşıyoruz şu anda burada! Bu saatte (19:30) ortalık biraz rahatlamıştır bari bir denize girip çıkayım diye gittim, plaj Çin denizi. Fotoğraf çekebilmek için bile duramadım öyle akıl almaz bir delilik bu!” sözleriyle anlattı. 

Öziçer'in paylaşımının ardından "Alaçatı", X'te Trend Topic listesine girdi. 

Öziçer'in paylaşımı üzerine bir başka kullanıcı da Muğla, Dalyan'da da durumun benzer olduğunu söyledi. Öziçer de "Kapalı evlerin havuzlarına, bahçelerine girip piknik yapıyorlar! İnanılır gibi değil. Bunu defalarca yaşadık burada. Birkaç arkadaşımız polis çağırdı, bazıları korkup kendini eve kapattı. Bir tanesi de geçen sene 'ne oldu yedik mi evinizi' demişti" ifadelerini kullandı. 

Bir başka kullanıcı ise tanımadığı evlere giren insanlarla ilgili şu anekdotu paylaştı: 

"Geçen yıl da bir ailenin bahçesine girip gece terasta uyuyan gençler olmuştu. Önce aile evdeyken, bahçede bulunan buzdolaplarından bir şeyler içip... Burada olanların sınır tanımazlığını tahmin edemiyor bilmeyenler. Denize, doğaya, çalışana, yaşayana saygısızlık yarışı var sanki."  

  ]]>

2024-06-22T07:26:44Z dg43tfdfdgfd