AKIT YAZARıNDAN NARIN VE SıLA BEBEK YORUMU: KıZ çOCUKLARı BüYüYOR; ABLA VE ANNE OLUYOR

Akit yazarı Ayhan Demir, Türkiye'nin gündemindeki Narin ve Sıla bebek cinayetlerini 'Babalar kızlarına, kızlar da babalarına çok düşkün olur. Kız çocukları büyüyor; abla ve anne oluyor. Bize çeki düzen veriyor, sahip çıkıyorlar. Fakat kızlarımızı, kadınlarımızı korumakta çok büyük sıkıntı yaşıyoruz' ifadeleriyle değerlendirdi. 

Akit yazarı Ayhan Demir, katledilen Narin ve Sıla üzerinden kaleme aldığı yazıda kız çocuklarının büyüyüp 'abla' ve 'anne' olduğunu öne sürdü. Demir'in yazısı şöyle: 

'Ne yazık ki acının ve acımasızlığın örnekleri her geçen gün çoğalıyor. Üzüntümüz, öfkemiz ve mesuliyetimiz her geçen gün artıyor. Suriye, Arakan ve Filistin’de yaşanan kıyımlar. Çocuklarımız kimyasal silahlarla, genç kızlarımız keskin nişancılarla şehit ediliyor. Ziyan olmuş çocuklar, kavrulmuş bedenler, sönmüş ocaklar. Müminler kardeştir. Kardeşlerimizin çocukları, bizim de çocuklarımızdır. Mesuliyetimiz altındadır. 

Milletin ve ümmetin çocukları ziyan olup gidiyor. Gözlerimizin önünde. Fakat  çocukların katledilmesine bile takım tutar gibi yaklaşıyoruz. Ölümleri bile kullanışlı bir nesneye dönüştürüp, başkalarını dövüyoruz.

Çocuklar, masumiyet ehlidir. Onların dünyasında kötülük yoktur. Sadece iyilik vardır. Onların üzerinden anne ve babayı zor durumda bırakmaya çalışmak, aileye acı vermek insan olanın yapacağı iş değildir.

Ebeveynler olarak, bizim öncelikli vazifemiz: Neslimizi korumaktır. Çocuklarımızı iyi yetiştirmeli, en güzel şekilde korumalıyız. Korumak, sevgiden de önce gelir, gelmelidir. Koruyamazsak şayet, sevgimiz fayda sağlamaz. 

Özellikle kız çocuklarına bu pencereden bakıyorum. Kendi ailemden biliyorum: Babalar kızlarına, kızlar da babalarına çok düşkün olur. Kız çocukları büyüyor; abla ve anne oluyor. Bize çeki düzen veriyor, sahip çıkıyorlar. Fakat kızlarımızı, kadınlarımızı korumakta çok büyük sıkıntı yaşıyoruz.'

Yazının tamamını okumak için tıklayın

]]>

2024-09-18T07:01:25Z dg43tfdfdgfd