Haber

Trending:


Pazar günü berber yok

İstanbul ve Ankara'daki berber ve kuaförler pazar günleri kapalı olacak. Düğünü olanlar ise çözüm arıyor.


Sefer LEVENT Bakmadan girme incelemeden ödeme

MALUM, son dönemde restoran kafe vs işletmelerin fiyatlarını, boş ya da dolu olmasını çok tartışıp duruyoruz.


Depremde evi ve 2 katlı iş yeri yıkılan kadın, 12 metrekarelik mağazasında hayata tutundu

Hatay'da depremde evi ve 2 katlı işyeri yıkılan Fatma Bakır, yeni taşındığı mahallede açtığı 12 metrekarelik işyerinde hayata tutunmayı başardı. Azmiyle takdir toplayan Bakır, kendi ayakları üzerinde durarak hayatını sürdürüyor. Depremde zarar gören birçok esnaf farklı ilçelerde işlerine devam ederken, Bakır yeni yerleştiği mahallede yeni bir işyeri açarak hayallerini gerçekleştiriyor. 12 metrekarelik işyerinde erkek ve kadın giyim ürünleri satan Bakır, kazandığı gelirle hayata tutunmaya çalışıyor.


"Altına yatırım yapacak kişilere 24 ayar gram altın tavsiye ediyoruz"

Kuyumcular, altına yatırım yapmayı düşünen kişilere 24 ayar gram altın, cumhuriyet altını ve çeyrek altını önerdi.


Sele karşı 'kapan'lı önlem

3 yıl önce 6 kişinin hayatını kaybettiği sel afetinin yaşandığı Rize'de, Asmalıırmak Deresi'ne inşa edilecek ‘sel kapanı'yla ağaç, kök, dal gibi yüzücü odunsu nesneler tutulacak ve olası taşkınların önüne geçilecek.


Dede mesleği kalaycılığı sürdürebilmek için kendi çabasıyla iş yeri inşa etti

Hatay'da depremlerde iş yerini kaybeden kalaycı ustası, kendi imkanlarıyla inşa ettiği 9 metrekarelik iş yerinde dede mesleğini yaşatmaya devam ediyor.


Gece saati denize girdi, cesedi 4 saat sonra parçalanmış halde bulundu

Kocaeli Kandıra'da arkadaşlarının ikazına rağmen gece saatlerinde denize giren 45 yaşındaki Ferhat Y. bir süre sonra kayboldu. Yaklaşık 4 saat süren arama çalışmasının ardından şahsın cansız bedeni yüzü ve vücudu parçalanmış halde bulundu. Ferhat Y.'nin cansız bedeninin tekne pervanesi çarpması sonucu parçalandığı ihtimali üzerinde duruluyor.


Sevgi Katkıcı’nın da Metin Akpınar’ın kızı olduğu kesinleşti

Sevgi Katkıcı’nın da Metin Akpınar’ın kızı olduğu kesinleşti


Sarıkamış kışın karla, yazın "kır melikesi" çiçeğiyle beyaza bürünüyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesi kışın karla, yaz mevsiminde de çiçeklerle beyaza bürünerek ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.


Sıcaktan bunalanlar doğal kaynak suyunda hem serinliyor hem de yüzmeyi öğreniyor

Bingöl’ün Ilıcalar Beldesi’nde bulunan ve şifalı olduğu ileri sürülen doğal kaynak suyu, hem sıcaktan bunalanların hem de yüzmek isteyen çocukların uğrak noktası haline geldi.


Yaz sıcağında soğuk duşa dikkat! "Serinlemek isterken yüz felci geçirmeyin"

Sıcak havalarda serinlemek için alınan soğuk suyla duşun damarları büzüştürebileceğini açıklayan Uzman Aile Hekimi Saadet Gök, "Su, ısı enerjisini havaya göre 30 kat daha fazla iletir. Bu sebeple soğuk suyun, soğuk havaya kıyasla dolaşım sistemi üzerine olan etkisi daha hızlı ve fazla olur. Çok sıcak bir ortamdan ani soğuk duşa girmek bayılmalara hatta ölüme varan olumsuz sonuçlara neden olabilir" dedi.


Antibiyotikte çığır açan buluş

Bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar vermeyen ve en zor bakterilere karşı etki eden bir antibiyotik molekülü bulundu. Prof. Dr. Vedat Turhan, “Çığır açan bir keşfe imza atılmış oldu” dedi.


BİM 9-12 Temmuz aktüel katalog: Bu hafta BİM'de indirimli ürünler hangileri? Cam silme robotu fırsatla geliyor

BİM her hafta yayınladığı güncel katalogla ucuz alışverişin adresi olmaya devam ediyor. Bu hafta 10 Temmuz itibariyle raflarında indirimli ürünlere yer veren zincir market, mutfak alışverişinin yanı sıra pek çok üründe fiyatları düşürdü. İşte BİM yeni fırsatları ve kampanyalarının yer aldığı 9-12 Temmuz BİM aktüel katalog...


Kadınlar Sıcak Havaya Aldırmadan Ekmek Üretiyor

Mersin'de bir kadın girişimci açtığı dükkanda, sıcak havaya aldırmadan kadın çalışanlarla beraber günlük 900 köy yufkası üretiyor. Kadın girişimci Saliha Karak, dışarıda 30-35 derece olan hava sıcaklığına karşın, ocak başında 45 dereceyi aşan sıcaklıkta çalışan kadınlar, ürettikleri ürünleri hem marketlerde hem de evlere paket servisi yaparak müşterilere hizmet veriyorlar.


Adanalılar sıcak havalarda karla serinliyor! 'Adana'nın adeta balı diyebilirim'

Adana sıcaklık rekoru kırarken vatandaş kendi çözümünü üretiyor. Vatandaşlar nem ile birlikte 50 derece hissedilen bunaltıcı sıcaklarda Toros Dağları'ndan getirilen kar ile serinliyor.


Kalça kırıklarına ‘multidisipliner müdahale’ ile ölüm oranları düştü

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, yaptığı yazılı açıklamada, kalça kırıklarının günümüzde halk sağlığı sorunu olarak nitelendirildiğini belirterek, ileri yaşlarda en sık hastaneye yatış nedenlerinden biri olduğunu ifade etti. Öte yandan Başaran, kalça kırıklarına artık multidisipliner yaklaşıldığını, bu müdahalenin problemlerin önüne geçip, ölüm oranlarını...


Alaşehir kültür kenti olma yolunda

Manisa'nın Alaşehir ilçesi İncil'de adı geçen 7 kiliseden birine ev sahipliği yapması ve antik çağlardan bu yana yerleşim bölgesi olması nedeniyle pek çok kültürel zenginliği içinde barındırıyor. Kültür kenti olma yolunda çalışmalarını sürdüren Alaşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında gerek kazı çalışmalarıyla gerekse restorasyon çalışmalarıyla kültürel zenginlikleri günümüze kazandırıyor.


Dereköy’de çok amaçlı salon inşaatında sona gelindi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Korkuteli ilçesi Dereköy Mahallesi'nde başlattığı, vatandaşların uzun süredir ihtiyaç duyduğu düğün, mevlit ve çeşitli toplantılarını gerçekleştirebileceği çok amaçlı salon inşaatında sona yaklaşıldı. Çatı örtüsü tamamlanan ve yer seramik kaplaması yapılan çok amaçlı salonun yakın zamanda halkın hizmetine açılması planlanıyor.


Adana'da çekilen filmlere bir yenisi eklendi: Kum Zambağı seyirci ile buluştu

Adana, cumhuriyet tarihi boyunca, sadece gastronomi turizmi ve tarihi zenginlikleriyle değil, sinema ile de anılan sayılı şehirlerden birisi olarak öne çıkıyor. Adana'da çekilen son sinema filmi Kum Zambağı seyircisiyle buluştu. Peki, Adana'da hangi filmler Adana'da hangi unutulmaz başyapıtlar çekildi? İşte Adana'nın sinema tarihinden öne çıkan filmlerden sadece birkaçı...


'Yalan'ın yıldızı Atakan Hoşgören: ‘Kerim beni zorlamadı’

Kanal D’nin YouTube içeriği ‘Oyuncu’ya konuk olan ‘Yalan’ dizisinin Kerim’i Atakan Hoşgören, “Projenin en büyük zincir halkalarından biri olmak beni çok heyecanlandırdı” dedi.


Zeynep’i öldürüp bavula koyup dere yatağına attılar! 11 yıllık cesetsiz cinayette yeni gelişme

Yeşiloba Mahallesi’ndeki TOKİ evlerinde Zeynep Söğüt ile yaşayan Savaş Sanatma, 23 Aralık 2013’te emniyete giderek nikahsız yaşadığı Zeynep’in kendisi işteyken evi terk ederek gittiğini ve bir daha dönmediğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Savcılık, kayıp başvurusu üzerine 31 Aralık 2013’te kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. ‘KIZIM ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR’ Zeynep Söğüt’ün annesi Arbiye Ballı da 27 Aralık 2013’te Sarıçam Polis...


Diyarbakır'da bin 500 yıllık kilise kalıntısında yeni kalıntılar bulundu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yürütülen arkeolojik kazıda, içinde 55 mezarın olduğu 1500 yıllık kilise kalıntısının dördüncü sezon kurtarma kazısında 'amfora' ve 'deniz yıldızı' fosili bulundu.


Irmak Ünal oyunculuğu bırakıp Bali'ye taşınmıştı! Mesleğini de değiştirdi

Cihan Ünal'ın kızı Irmak Ünal, çocukları Vadi ve Kayla ile birlikte 2021'de Bali'ye yerleşmişti. Oyunculuğu bırakıp kariyerine yoga eğitmeni olarak devam etme kararı alan ünlü isim, Nişantaşı'nda görüntülendi. Irmak Ünal, Bali'deki hayatını anlattı.


Dior ve Armani’ye kayyum

Dünyaca ünlü markalar Dior ve Armani’nin İtalya’daki üretim operasyonlarına, işgücü sömürüsüne izin verdikleri ve teşvik ettikleri şüphesiyle bir yıl süreyle kayyum atandı. 34 sayfalık mahkeme kararında, işçilerin ‘24 saat boyunca çalıştırılması’ amacıyla iş yerinde uyumaya zorlandığı belirtildi. Mahkeme kararında, işçilerin ‘asgari düzeyin altında hijyen ve sağlık koşullarına’ maruz kaldıkları belirtildi.


Yüzü insana benziyor! Kavanozda beslemeye başladı

Hatay'da haşere ilaçlama uzmanı Mehmet Şirin, toplum içinde 'insan yüzlü örümcek' olarak bilinen ve merak uyandıran köşeli yengeç örümceğini kavanozda beslemeye başladı. https://haberglobal.com.tr/gundem/yuzu-insana-benziyor-kavanozda-beslemeye-basladi-358946


Başkan Altay Ladik’te yapımında sona gelinen düğün salonunu inceledi, Bilgehane öğrencileriyle buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Sarayönü ilçesine bağlı Ladik Mahallesi’nde 4 bin metrekarelik alan üzerine inşa ettiği düğün salonu tamamlanıyor.


Annesinin bakıcısını vahşice öldürmüştü! Cezası belli oldu

İstanbul'da alzaymır hastası annesinin bakımı için evine aldığı yatılı bakıcı Nursel Bircan'ı çocuğunun gözü önünde çekiçle öldüren Kamil Hakan Karabulut, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


Bankada parası olanlar dikkat! Anapara+faiz kazancı artıyor, oranlar değişti

Bankada parası olana güzel geldi. Düşüş sona erdi. Mevduat faizlerinde görülen 1.5 aylık düşüş serisi sona erdi. Merkez Bankası tarafından haftalık verilerde mevduat faizlerinde yükseliş dikkat çekti. Peki şu anda 1 milyon TL’nin net getirisi ne kadar? Mevduat faizlerinde yükseliş devam eder mi? İşte ayrıntılar...


Elazığ’da bir ilk: Vişneli badem şekerinin ardından limonlusu yapıldı

Elazığ'da badem şekeri ustası ve işverenin ortaklaşa ürettiği vişneli badem şekeri tüm Türkiye tarafından beğenilirken, bu sefer yeni tat olan limonlu badem şekerinin üretimi başladı. Türkiye'de sadece Elazığ'da yapılan limonlu badem şekeri, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.


Ev küçük ama tartışma büyük

ALEYNA SEVİM İstanbul - Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Pandeminin ardından iyice yaygınlaşan ‘tiny house’lar (küçük ev) birçok bölgede valilik kararıyla yıkılmaya başlandı. Yapıların kanuni durumuyla ilgili tartışma sürüyor. Peki kim haklı?Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Danişment köyünde tiny house’ları kaldırmak için Valilik kararıyla harekete geçen Jandarma ve İl Özel İdare ekipleriyle mülk sahipleri...


Kova: Günlük Burç Yorumları - 7 Temmuz

Kova: 7 Temmuz günün genel burç yorumları şöyledir


Van’da Cem Adrian’a çirkin saldırı

Van’da düzenlenen ‘Kültür Yolu Festivali’ kapsamında sahne alan Cem Adrian'ın yüzüne, şarkı söylediği sırada fırlatılan bir pet şişe isabet etti.


Evde Bakım Maaşı Sorgulama: Maaşlar Yattı mı, Ne Zaman Yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta, yaşlı ve engelli bireylerin ailelerine verilen evde bakım maaşı ödemeleri, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Bu ödemeler, her ay belirlenen tarihler arasında hesaplara yatırılıyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?


Fenerbahçe'de 3 yıldız takıma katılıyor

Sarı lacivertliler, Avusturya temsilcisi ile berabere kaldı. Avusturya kampındaki hazırlık maçında 7. dakikada yenik duruma düşen F.Bahçe, Dzeko’nun penaltısıyla eşitliği sağladı.


Çanakkale'de 17 kaçak göçmen yakalandı

Çanakkale'de 17 kaçak göçmen yakalandı İpek YAVAŞ / AYVACIK, (Çanakkale), (DHA)-ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 17 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, 5 Temmuz’da Ayvacık ilçesi açıklarında bir grup kaçak göçmen olduğunu tespit etti. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenl...


‘Ufacık bir ışık sızıntısıyla hayata tutunmaya çalışıyoruz’

Selin Sümbültepe Hatay’ın kadim topraklarında yankılanan bir ağıt olan ‘Meryem Meryemti’yi tekli olarak yayımladı. Geçmişle bugün arasında adeta bir köprü kuran genç müzisyen bir yandan müziğiyle köklerine tutunurken bir yandan da 6 Şubat depremlerinde kaybettiği anne-babası için adalet arıyor.


Barbaros Tapan FİLMLER DÜNYANIN BİR YANSIMASIDIR

Emma Stone ile Jesse Plemons’un başrollerini üstlendiği “Merhamet Hikâyeleri” (Kinds of Kindness) önceki gün vizyona girdi. 77. Cannes Film Festivali’nde Plemons’a “en iyi erkek oyuncu” ödülünü getiren film, üç farklı hikâyeyi konu alıyor. Lanthimos yapımda “insanların hükmetme dürtüsünü ve özgür iradenin yokluğunu” anlatıyor. Usta yönetmen Yorgos Lanthimos ile Cannes’da bir araya geldik ve Kelebek okurları için yeni filmini konuştuk.


2024 Hicri Yılbaşı bugün mü? Diyanet Muharrem ayı 10. günü ve Aşure Günü tarihi

İslam aleminin hicri yılbaşı başladı. Bu ay içerisinde idrak edilecek Aşure Günü ne zaman, Muharrem ayı 10. günü hangi gün gibi sorular gündemde. 10. güne dikkat çekilen pek çok hadis konuyla ilgili kaynak gösteriliyor. Peki; 2024 Aşure Günü tarihi ne zaman?


Yazın gelmesiyle birlikte güneş gözlüğü satışları arttı

Eskişehir'de yaz aylarıyla birlikte güneş gözlüğü satışlarında artış görüldü.


Geriye gurur kaldı

Büyük hedefler için yürünen yol hep meşakkatlidir. Yolun sarplığı, zorluğu kadar tökezlemeni bekleyeni, bozguncusu, halden bilmezi asıl prangadır ayağına... İşte, gözlerimiz yaşarana kadar bizi gururlandıran, millet olma duygumuzu yüreğimizden taşıran 'Bizim Çocuklar' bu meşakkatli yolun son yolcularıydı. Her şey güzel giderken sırt sıvayan bozgunc...


Erzurum’da yabani dağ keçileri böyle görüntülendi

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, Erzurum-Artvin karayolu üzerinde sarp arazide otlayan yabani dağ keçileri, yoldan geçen vatandaşların ilgisini çekti.


Beykoz’da başıboş köpeklere müdahale etmeyen Beykoz Belediyesi’ne mahalleliden tepki

Beykoz'da başıboş sokak köpekleri mahalleliyi canından bezdirdi. Sokak köpeklerinin tehlike saçtığını belirten mahalle sakinleri, Beykoz Belediyesi'nin ilgilenmediğini belirterek bu durumun bir an önce çözülmesini istedi.


Suriyeli sanılmaktan korktu, motosikletine yazdı: 'Artık önümü kesmiyorlar'

Kocaeli'de kağıt toplayıcısı olan Barış İrgen, Suriyeli sanılarak saldırıya uğramaktan korktuğu için motosikletine 'Suriyeli değilim' yazısı yazdı. Bu durum sosyal medyada gündem oldu ve İrgen, işini daha rahat yapabildiğini belirtti.


(Özel) Bahçelievler’de gündüz vakti hırsızlık yapan şahıs kıskıvrak yakalandı

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde 4 katlı bir binanın 1'inci katındaki camı kırıp içeri giren hırsız, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.


Airpods kulaklığı bu yöntemle temizleyince kutudan yeni çıkmış gibi oluyor!

Airpods temizliği, kulak kiri, tozu ve mikroplar açısından önemlidir. Ses kalitesi de buna bağlı olarak artar. İşte kulaklık temizliğinde bulunan o yöntem.


Kevin Costner Bu filmi yapmak zorundaydım

Dilan Çiçek Deniz’in 77. Cannes Film Festivali’nde Kevin Costner ile buluşması büyük ses getirdi. Deniz, dünyaca ünlü yıldızla Kelebek için röportaj yaptı. Costner, Türkiye’de geçen cuma vizyona giren “Horizon: An American Saga Chapter 1” filmine dair merak edilenleri anlattı.


Faili Meçhul Cinayet 19 Yıl Sonra Aydınlatıldı

Kastamonu'da 2005 yılında gerçekleşen faili meçhul cinayetin katil zanlıları 19 yıl sonra yakalandı. Kardeşinin katillerini arayan Bahriye Çamyaran Erol, cinayetin aydınlatılmasıyla birlikte sevincini 'yeniden doğdum' diyerek anlattı. Cinayetle ilgili yapılan çalışmalar sonucunda 5 kişi gözaltına alındı ve tutuklanan şüpheliler adli makamlarca cezaevine gönderildi. Bahriye Çamyaran Erol, uzun süren mücadelesinin sonucunda adaletin yerini bulduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.


Samsun'da şimşekler geceyi aydınlattı

Samsun'da gece saatlerinde etkili olan şimşekler geceyi aydınlattı. Şimşek çakması ile doğa benzersiz yüzünü gösterdi.


4 bin 200 yıl önce yanıp yıkılarak sona eren krallığın yok olma sebepleri araştırılacak

Kayseri tarihini 6 bin yıl önceye dayandıran arkeolojik bulgu ve belgelerin gün ışığına çıkarıldığı ve 'Anadolu tarihinin başladığı yer' olarak bilinen Kültepe Kaniş-Karum Ören Yeri'nde bulunan tabletler, özellikle dönemin ticari hayatı hakkında bilgiler veriyor. Kazılarda 3 çeyreği geride bıraktıklarını ve bu yıl 76. yıl kazılarına resmi olarak başladıklarını kaydeden Kültepe-Kaniş-Karum Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu,...


Kavurucu sıcaklarda hayvanlar unutulmadı! Buzlu kokteyl hazırlandı

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteyller ile serinletiliyor.