Yaşam

Trending:


Kaymakam Albayrak: “Kilim kültür aktarımı olarak çok mühim bir noktada”

Birbirinden farklı desenlerle tarihi yansıtan Sarız kilimleri, tarihi Kayseri Kalesi'nde sergilendi.


Damatların biri terledi diğeri sevindi: Düğünde damada 40 metrelik düğün takısı

Karabük'te düğün konvoyunu kesen iki arkadaş, gelin arabasının önünde tavla oynayarak damattan bahşiş alırken, başka bir düğünde ise damadın arkadaşları 40 metre uzunluğunda para taktılar. İki olay da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Uzmanlar Ağustos ayına dikkat çekti

Trabzon'da özellikle yaz mevsiminin girmesiyle birlikte hastanelere ishal, bulantı ve kusma gibi şikayetlerde artışlar yaşandığı, sıcaklarla birlikte gıda kaynaklı enfeksiyonların ortaya çıktığı belirtildi. Söz konusu şikâyetlerin Ağustos ayında artışa geçeceği endişesi yaşanırken Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz,...


Lezzeti ülke sınırlarını aşan Saimbeyli kirazı tescil bekliyor

Adana'da 26-28 kalibre kalitesinde olan Saimbeyli kirazında hasat başladı. Saimbeyli ilçesinin zirvelerinde zorlu hasat yapılırken lezzeti tescil almayı bekleyen Saimbeyli kirazı, Rusya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.


Hayat pahalılığı vatandaşı vurdu, eşya kiralama dönemi başladı: Ayda 95 TL’ye akıllı saat, 250 TL’ye akıllı telefon

Hayat pahalılığına karşı 'eşya kiralama' dönemi başladı. Ayda 95 TL’ye akıllı saat, 250 TL’ye akıllı telefon, 160 TL’ye robot süpürge kiralanabiliyor. Özellikle yazın gelmesiyle tatil için yazlıklarına gidenler teknoloji ürünlerinden ev aletlerine, e-Mobilite ürünlerinden anne bebek ürünlerine kadar birçok ürünü dönemsel olarak kullanabiliyor. Türk...


10 yıl sonra Türkiye'de

TÜRK asıllı Alman yönetmen Fatih Akın’ın 2005 yapımı “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” belgeseli restore edilmiş kopyasıyla dijital platform MUBI'de yayınlanacak.


Kars'ta ortaya çıktı: "Anadolu gelengisi" olarak da biliniyor

Kars'ın Susuz ilçesinde Anadolu yer sincapları çayırlık alanlarda yiyecek ararken ve beslenirken görüntülendi. Bu sincaplar "Anadolu gelengisi" olarak da biliniyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/karsta-ortaya-cikti-anadolu-gelengisi-olarak-da-biliniyor-359317


Bu defa yastıktan altın çıktı, vefakar yorgancı altınları teslim etti

Aydın'ın Karacasu ilçesinde iki yeğeni ile birlikte yorgancılık yapan ve sürekli eski yorgan, yatak ve yastık arasında bulduğu para ve altınlarla gündeme gelen Ahmet Küçükkonuklar, kendilerine yastık yapımı için getirilen pamukların içerisinden buldukları 80 bin TL değerindeki altınları sahiplerine teslim etti.


Dünyayı Geziyorum – Toulon / Fransa | 7 Temmuz 2024

Ekranların sevilen yüzü Özlem Tunca, Türkiye ve dünyadan renkli görüntüleri ekrana taşıyor. Oturduğunuz yerden dünyayı gezdiren program Dünyayı Geziyorum bu bölüm egzotik tatillerin adresi İtalya'yı gezmeye devam etti. Yıllardır yaptığı programlarla Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralarla evlere konuk olan Dünyayı Geziyorum yeni rotalar çiziyor. Türkiye ve dünyadan benzersiz manzaralar, birbirinden farklı gelenekler, binlerce yıllık tarihi eserler ve ilginç kültürler Dünyayı Geziyorum ile izleyenlerin karşısına çıkıyor. Adana’nın Taşköprü’sü, Maldivler’in turkuaz renkli suları, Ürdün’ün Petra Antik kenti, Nevşehir’in Kapadokya’sı… Görülmeye değer manzaralar, geçmişe ışık tutan tarihi eserler ve doğanın keşfedilmeyi bekleyen güzellikleri Dünyayı Geziyorum ile Kanal 7 ekranlarından evlere ulaşıyor. Farklı kültürlerin renkli görüntülerle harmanlanıp izleyiciye aktarıldığı ‘Dünyayı Geziyorum’ yeni bölümleri ile her Pazar 17:00'de Kanal 7’de…


Fahriye Evcen ve Burak Özçivit Bodrum’da baş başa

Bodrum’dan aldıkları lüks villaya yerleşen Fahriye Evcen ve Burak Özçivit, Gündoğan’da baş başa deniz keyfi yaparken görüntülendi.


Mühendislik harikası eski Kahta Kalesi

Sarp kayalıklar üzerine kurulan ve fetih edilmesi neredeyse imkansız olan mühendislik harikası Eski Kahta Kalesi'nin (Yeni Kale) doğu kısmındaki su tüneli görenleri kendine hayran bırakıyor.


Doğal Kudret Köprüsü manzarasıyla hayran bırakıyor

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan Kudret Köprüsü, doğal köprü olma özelliği ve muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Köprüden Murat Nehri ve kaplıcalar izlenebilirken, fotoğraf tutkunları için de doğal stüdyo ortamı sunuyor. Bölgedeki şifalı suyuyla ünlü Diyadin Kaplıcaları'na gelen ziyaretçiler, Kudret Köprüsü'nü de ziyaret ederek doğal güzellikleri keşfedebiliyor.


Yaz sıcağına ‘kronik hasta’ uyarısı

Memorial Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Köse; kronik rahatsızlığı bulunan hastaların sıcağa çok fazla maruz kalmamaları gerektiğini söyleyerek, “Yazın havaların aşırı sıcak olması, kronik hastaların problemlerini artırıyor” dedi.


Antalya'da caddede dolaşırken bulundu, ailesi aranıyor

Antalya’nın Serik ilçesi Kadriye Mahallesi’nde geç saatlerde 9 yaşlarında olduğu düşünülen bir kız çocuğunun cadde üzerinde yalnız bir şekilde gören vatandaşlar durumu 112’ye bildirerek kız çocuğunu polis ekiplerine teslim etti. Üzerinden kimlik çıkmayan ve yabancı uyruklu olduğu düşünülen kız çocuğunun konuşmadığı ve kendisini ifade etmekte zorlandığı öğrenildi. Kız çocuğu için her hangi bir kayıp başvurusu olmadığı öğrenilirken, ailesine...


Hatay'da tarladaki karpuzları tek tek gazeteyle sardılar

Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek sararak sıcağa karşı korumaya aldı.


Aleyna Tilki, süper mini şortlu sahne kıyafetiyle hiç beğenilmedi

Daha önce yaptığı bir açıklamada "Kıyafeti eleştirmek tacizdir" diyen Aleyna Tilki, sahneye süper mini bir şort ve kısa bluzla çıktı. Tilki'nin tarzını hiç beğenmeyen birçok kullanıcı "İmkanın varken insanların içine bu kıyafetle nasıl çıkarsın" yorumu yapıldı.


Tilki yavrusu emin ellerde

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde anneleri telef olan 3 tilki yavrusu su arkında bulundu. Açlık ve bitkinlikten yavrulardan 2'si bir süre sonra telef olurken geride tek kalan tilki yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklarda hayata tutundu.


Öldü sanılan kadın kuaförde çıktı

Olay, Efeler ilçesi Meşrutiyet Mahallesi 2071 Sokak üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre 80 yaşındaki S.T.'den haber alamayan komşuları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri yaşlı kadına ulaşmaya çalıştı. İlginizi Çekebilir Yaşlı kadını arayan komşuları telefon zilini evden duymalarına rağmen saatlerdir telefona cevap alamadıkları için...


Hepsiburada’ya ’Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası’

Hepsiburada, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından verilen 'Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası'nı aldı.


Babel, Ajax'a Galatasaray'ın yıldızını önerdi

Türkiye kariyerinde Kasımpaşa, Beşiktaş, Galatasaray ve Eyüpspor formaları giyen Ryan Babel'den Ajax'a transfer önerisi geldi. Hollandalı eski futbolcu, Galatasaray'ın milli yıldızı Barış Alper Yılmaz'a Ajax' önerdi.


Aracıyla Kızılay metro istasyonuna uçtu

Ankara’nın merkezinde bulunan Kızılay metro istasyonuna bir sürücü araçla girdi.


Kız arkadaşıyla görüşen kişiyi öldürdü! Cinayet sonrası şoke eden telefon görüşmesi

Olay, dün saat 02.30 sıralarında Neyzen Tevfik Caddesi, Atatürk Mahallesi'nde sahil kenarında park halindeki karavanların yanında meydana geldi. İddiaya göre; Murat E., bir hafta önce, kız arkadaşı Cansu ile konuşurken gördüğü balık çiftliğinde çalışan Cem Hortum'u telefonla arayıp görüşmeye çağırdı. Hortum, kendisini bir arkadaşının aracıyla buluşacakları yere bıraktırdı. Burada Hortum ile Murat E., arasında tartışma çıktı. İlginizi Çekebilir...


Bodrum’da yerli turistte düşüş, yabancı turistte artış görüldü

Turizm cenneti Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl yerli turistte azalma, yabancı turistte ise artış görüldü.


Feyyaz Şerifoğlu, sevgilisi Merve Dinçkol'a evlilik teklifi etti

Camdaki Kız dizisindeki rolüyle tanınan Feyyaz Şerifoğlu, uzun süredir birlikte olduğu spiker Merve Dinçkol ile evlilik yolunda ilerliyor. İtalya'da tatil yapan çift, romantik bir akşam yemeğinde evlilik teklifi sahnesi yaşadı. Şerifoğlu'nun sürpriz teklifine Dinçkol, gözyaşları içinde 'Evet' dedi.


Apartman yapılacak yerin altından tarih fışkırdı

Akpınar Mahallesi'nde bir firma 90 adet 1+1 daire yapmak için Mumcuoğlu Sokak'taki boş arazide temel kazma işlemi başlattı. 3. derece sit alanında bulunan boş arazide yetkili firma zemin etüt çalışması yürüttü. Yapılan çalışmalarda toprağın altında tarihi kalıntılara rastlandı. Firma yetkilileri tarafından durum Bolu Müze Müdürlüğü'ne bildirildi. Kazı alanına Müze Müdürlüğü personelleri gönderildi. Arkeologlar tarafından yapılan incelemelerin...


Simge Sağın: Bu bekarlık bizim kanımıza mı işledi?

Ünlü şarkıcı Simge Sağın, önceki gün Alaçatı'da sahne aldı. Duygusal parçalara sıra geldiğinde 'Buradaki aşıklar ellerini kaldırabilir mi?” diye soran Sağın, çok az kişinin el kaldırması üzerine dikkat çeken ifadeler kullandı.


Apartman altından tarihi hamam çıktı! Roma dönemine ait

Bolu'da 3. derece sit alanı olan Akpınar Mahallesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu düşünülen hamam kalıntısı bulundu. Arkeologlar bölgede kazı çalışması başlattı.


Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası

Bornova'da işe gidenlere sabah çorbası İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova ilçesinde, sabah erken saatte işe gidenlere, belediye tarafından ücretsiz sıcak çorba dağıtımına başlandı.Bornova Belediyesi, sabah erken saatte mesaiye gidenlerin güne sıcak bir çorba ile başlamalarını sağlamak amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım...


32 yıl sonra kendi mezarını buldu! Filmlere konu olacak hikaye

Olay, 32 yıl önce Nevşehir'de gerçekleşti. Yasak ilişki sonrası dünyaya gelen Ayşe Neşeli daha bir günlükken cami avlusuna bırakıldı. Vatandaşlar tarafından bulunan Ayşe Neşeli daha sonra bir aileye evlatlık olarak verildi. 12 yaşına kadar bir ailede evlatlık olarak büyüyen Ayşe Neşeli üvey annesinin ölümünden sonra evden kaçtı. Polis ekipleri tarafından bulunan Ayşe Neşeli, üvey babasına teslim edilirken, üvey babası ve polisin kendi...


Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat!

Arkadaşları "Yapma" dedi... Öldüren inat! Kocaelinde olay, Kandıra ilçesi Çalköy Seyrek Mahallesinde yaşandı. Arkadaşlarının ikazına rağmen gece denize giren Ferhat Y.den (45) bir süre sonra haber alınamadı. 4 SAAT SONRA CANSIZ BEDENİ BULUNDU AAda yer alan habere göre arkadaşları ve yakınlarınca Ferhat Y.yi arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 sa...


Adana'da Narenciye Bahçesinde Saldırıya Uğrayan Çocuğun Babası Köpeklerin Toplatılmasını İstedi

Adana'da narenciye bahçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 5 yaşındaki Abbas Casim'in babası Hasan Casim, geniş arazide çok sayıda köpek bulunduğunu belirterek hayvanların toplatılmasını istedi. Olayın ardından çocuk hastaneye kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor.


Sadece Adanalılar anlıyor! Toros'ların eteklerinde duyarsanız şaşırmayın: Mavrayı kes

Adana yeme içme kültürüyle olduğu gibi doğal güzellikleri ve sıcak kanlı insanlarıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak destilasyonları arasında yer alıyor. Adana ayrıca günlük hayatta kendine özgü konuşma dili ile de dikkat çekiyor. İşte yalnızca Adana'da duyabileceğiniz o kelimeler...


Alanya’da ilk yavru caretta carettalar denizle buluştu

Antalya'nın Alanya ilçesinde yüzlerce caretta caretta yuvasından yavrular çıkmaya başladı, yumurtadan çıkan ilk yavrular denize ulaştı.


Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı!

Kızı 1 ay önce kaçarak evlendi! Babası dehşet saçtı! Amasyada olay, saat 10.00 sıralarında merkeze bağlı Yıldız köyündeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Şengül ailesinin kızı İnci Eser (35), iddiaya göre ailesinin rızası olmadan 1 ay önce kaçarak Halil Eser (45) ile evlendi. DAMADI VE KIZINA ATEŞ AÇTI DHAda yer alan habere göre baba Dursun Ş...


Erzurum’da dutun pekmez ve pestile yolculuğu sürüyor

Erzurum'un Uzundere ilçesinde geleneksel yöntemlerle yapılan dut pekmezi ve pestil adeta şifa deposu olarak tüketime sunuluyor.


O bina gibi komşuları da ‘kaçak’ çıktı

Bahçelievler’de, çatırtı seslerinin ardından hızla tahliye edildikten 10 dakika sonra kendi kendine çöken 7 katlı binanın, çevresindeki 3 binada da kaçak kat olduğu ortaya çıktı.


İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 31 bin şişe sahte ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 20 milyon lirayı bulan 31 bin 760 şişe sahte parfüm ele geçirildi. Baskınlarda, 1 kişi gözaltına alınırken, ünlü markaların taklidi olduğu değerlendirilen parfümlerin 'merdiven altı' diye tabir edilen imalathanelerde üretildiği ortaya çıktı.


Tavşanlı'da Ebabil Kuşu İş Yerine Uğruyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan bir iş yerine her yıl ebabil kuşu uğruyor. Yorgun ve halsiz halde bulunan kuşlar, iş yerinde koruma altına alınıp bakımı ve beslenmesi yapılıyor ve daha sonra doğaya salınıyor. Bu yıl da iş yerine gelen ebabil kuşu doğaya bırakılacak.


Aşkları dolu dizgin devam ediyor! Ünlü çift dudak dudağa görüntülendi

Bir süredir aşk yaşayan şarkıcı Zeynep Bastık ile oyuncu Serkay Tütüncü, yakın arkadaşlarıyla birlikte tekne tatiline çıktı. İlişkilerini bir süredir göz önünde yaşayan Bastık ile Tütüncü çifti dudak dudağa görüldü.


Yazın hamileliği rahat geçirmek için 7 altın öneri

Sıcakların yükselmesi nedeniyle anne adaylarının serin, rahat ve güvenli kalma konusunda bilinçli olmaları gerektiğine değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, “Susuz kalmak kabızlık, halsizlik, erken kasılmalar, baş dönmesi ve hatta erken doğum gibi bir takım sorunlara yol açabilir. Günde 10-12 bardak su içmeyi hedefleyin” dedi.


Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin

Dikkat! Şifrelerinizi hemen değiştirin Dijitalleşen dünya, her geçen gün daha fazla mobil hale gelen finansal işlemler, akıllı telefonlarımızdan kolayca yapabildiğimiz işlemler... Tüketicilere çok fazla kolaylığı tek bir tuşla sağlarken, bir yandan da veri güvenliğini saldırılara karşı açık hale getiriyor. Özellikle birçok farklı uygulamada aynı şi...


Havai fişek şarapneli sakat bıraktı!

Havai fişek şarapneli sakat bıraktı! Selime Kılıç, 7 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul Sarıyerde düğüne gitti. Arkadaşlarının mutluluğuna şahit olmak isterken hayatının şokunu yaşadı. Gelin ve damat yolunda patlatılan havai fişeğin şarapneli dizine saplandı. Aylarca tedavi gördü, fakat hiçbir zaman eski sağlığına kavuşamadı. Dizi sakat kaldı, merdiven...


Singapur'da çekirge ve süper solucanlar dahil 16 böcek türü yiyecek olarak onaylandı

Singapur’da aralarında çekirge, cırcır böceği ve süper solucanların bulunduğu 16 böcek türünün yiyecek olarak onaylandığı bildirildi.


Karaduvar sahili temizlendi

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların dinlenmek, piknik yapmak veya denize girme için ziyaret ettiği Karaduvar sahilinde, vatandaşların da katılımıyla temizlik çalışması gerçekleştirdi.


Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi

Kırklareli’de 40 bin makaron ve ele geçirildi Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de jandarma ekiplerinin bir araçta yaptığı aramada 40 bin makaron ile kıyılmış tütün ele geçirildi.İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, TEM Otoyolu'nun Babaeski ilçesi Karamesutlu köyü gişelerinde durumundan şüphelendiği bir aracı durdurup aramaya aldı. Aramada...


16 yaşındaki genç annesini öldürmüştü! Azmettirmekle suçlanan baba konuştu: İlişkisi olduğunu bilmiyordum... 'O benim bacım' demişti

Samsun'da annesi Melek Baştürk'ü (44), 5 kurşunla tabancayla vurarak öldüren V.S.K. (16) tutuklu yargılandığı davada "Bana kimse yardım etmedi, azmettirmedi" dedi. Onu azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanık babası Kenan K. (61) ise suçlamaları reddederek "Ben eşimle N.T. arasında gönül ilişkisi olduğunu olay yaşanana kadar bilmiyordum. N.T.'yi aradım, bana "Sen benim ağabeyimsin, o da benim bacım" deyip, çocuklarının üzerine yemin etti. " dedi.


Araştırma: Çocuklar zekâsını anneden mi, babadan mı alıyor?

Yapılan araştırmalar çocukların zekâsı üzerinde anne ve babanın farklı oranlarda payı olduğunu ortaya koydu.


Sarıkamış’ta büyüleyen görüntü

Sarıkamış’ta bulutların suya yansımasıyla ortaya çıkan görüntü görenleri büyülerken, çekilen baraj suyu ise dikkat çekti.


2 asırlık seccade 41 farklı kalıpla yeniden hayat buldu

Tokat’ta 200 yıllık geçmişe sahip seccade, orijinal yapım tekniklerine sadık kalarak 41 farklı kalıpla yeniden üretiliyor.


Adana'da 'Tetik parmak sendromu'nu iyileştiren bitkisel karışım geliştirdi! 12 farklı hastada iyileşme sağladı

Adana'da, hazırladığı karışımı 'tetik parmak sendromu' yaşayan 12 farklı hastada deneyen ve işe yaradığını fark eden Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, karışım için patent başvurusuna hazırlandıklarını söyledi.