B. RILEY (RILY) HISSESININ %52 KıSA FAIZI, %11 GETIRISI VAR: BU BIR ALıM Mı?

B. Riley Financial ( NASDAQ: RILY ) hisse senedi fiyatı bu yıl finansal hizmetler sektöründeki en kötü performans gösterenlerden biri oldu. Bu yıl %16,8’in üzerinde düşüş yaşarken, S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri %14’ten fazla artış göstererek tüm zamanların en yüksek seviyelerinde bulunuyor.

Yüksek derecede kısa devre ve yüksek temettü getirisi

B. Riley Financial hisseleri, şirketle ilgili endişelerin devam etmesi nedeniyle bu yıl düşüş yaşadı. En büyük krizlerden biri Vitamin Shoppe, Pet Supplies Plus, American Freight ve Buddy’s Home Furnishings’in ana şirketi olan Franchise Group’a yaptığı yatırımdı.

Küçük yatırım bankası, Franchise Group’un dolandırıcılık yapmakla suçlanan bir riskten korunma fonu yöneticisi tarafından satın alınmasında önemli bir fon sağlayıcıydı. WSJ ve Bloomberg’in raporları, şirketin Brian Khan ile daha uzun bir ilişkisi olduğunu doğruladı. Ayrıca işlemle ilgili yetersiz açıklama yapmakla da suçlanıyor.

B. Riley Financial daha sonra Nisan ayında 10 bin raporunu yayınladı ve işlerinin hâlâ iyi gittiğini vurguladı. Denetimin bir parçası olarak şirket, önceki rakamlarını düzelterek toplam gelirinin 1.644 milyar dolar olduğunu gösterdi; bu, önceki 1.647 milyar dolardan biraz daha düşük.

Net zararı da önceki 86,4 milyon $’a göre 108 milyon $’a düşerken, toplam varlıkları daha önce açıklanan 6,10 milyar $’a göre 6,07 milyar $ oldu. Bu ayarlamalar çoğu analistin beklediğinden daha iyiydi.

Şirket şimdi maliyetlerini azaltmak amacıyla bir geri dönüş stratejisi uyguluyor. Bu geçişin bir parçası olarak, borcunu azaltmasına ve temel menkul kıymetlerine, danışmanlığına ve varlık yönetimine yatırım yapmasına yardımcı olacak bir hareket olan Great American Group’u satma sürecindedir.

Bu sorunlara rağmen B. Riley Financial hâlâ Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok açığa satış yapan şirketlerden biri. %52’nin üzerinde kısa vadeli faizi var, bu da çoğu yatırımcının düşmeye devam etmesini beklediği anlamına geliyor.

B. Riley Financial’ın ayıları, hisse senedinin 2023’teki en yüksek noktasından %60’tan fazla değer kaybetmesiyle iyi bir şekilde ödüllendirildi.

Genel görüş, şirketin bu yıl da muhtemelen piyasada düşük performans göstermeye devam edeceği ve kayıplarının hala devam ettiği yönünde. En son sonuçları , gelirinin önceki 432 milyon dolardan 343 milyon dolara düşmesiyle net zararın 51 milyon dolar olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca şirketin temettüsünü keserek %11’lik getirisini riske atacağına dair endişeler de var.

Yine de B. Riley Financial’ı potansiyel olarak iyi bir yatırım yapan bazı olumlu noktalar var. Borçlarını azalttı, Great American Group’u elden çıkarıyor ve bazı temel bölümlerde büyüyor. Örneğin, danışmanlık işi, ekspertiz ve iflas yeniden yapılandırma hizmetlerinin yardımıyla tarihteki en iyi ilk çeyreği geçirdi.

B. Riley Financial hisse senedi fiyat analizi

TradingView tarafından hazırlanan RILY hisse senedi grafiği

Günlük grafik, RILY hissesinin toparlandığını ve 10 bin raporunu yayınladıktan sonra Nisan ayında 39,43 $ gibi yüksek bir seviyeye ulaştığını gösteriyor.

Daha sonra sert bir geri dönüş yaşadı ve Ocak ayının en yüksek noktası olan 27,8 dolarlık kilit desteğin altına geriledi. Ayrıca hisse senedi, 50 günlük ve 200 günlük hareketli ortalamaların kesiştiği bir ölüm kesişimi oluşturdu.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve MACD geri çekildi. Bu nedenle hisse senedinin görünümü düşüş yönünde; izlenecek bir sonraki önemli destek 21 Şubat’taki en düşük noktası olan 13,9 dolar olacak. Bunun altına bir düşüş, ayıların galip geldiğini göstereceği için daha fazla olumsuzluğa işaret edecek.

Alternatif senaryo ise bu desteğe düşmesi ve ardından yatırımcıların düşüşü satın almasıyla yükseliş eğilimine devam etmesidir.

The post B. Riley (RILY) hissesinin %52 kısa faizi, %11 getirisi var: bu bir alım mı? appeared first on Invezz

2024-07-02T07:50:38Z dg43tfdfdgfd