CHERY ARRIZO 8'I YERINDE DENEYIMLEDIK!

Yakında Türkiye'de!

Bu yıl Şangay Otomobil Fuarı dolu dolu geçti. Chery'nin davetlisi olarak gittiğimiz fuarda pek çok modeli deneyim etme ve görme şansımız oldu. Fakat bu kez sizlerle, ülkemize gelmesini beklediğimiz Chery Arrizo 8'e yakından bakacağız.

Motor1.com Türkiye'nin direktörü Cihangir Perperik, fuarda modeli test etme imkanı buldu. Eski modelin şasisini kullanmasına rağmen çok daha yenilikçi bir görüntüye sahip olan Arrizo 8, D segmentine konumlandırılıyor.

Brezilya'da satışta olan Arrizo 8, iki farklı motor seçeneği ile birlikte geliyor. Bunlardan ilki 197 bg güç ve 290 Nm tork üretebilen 1.6 litrelik turbo benzinli ünite. "Sport" paketi ile 2.0 litrelik turbolu motorun ise ülkemizde satışa sunulması pek mümkün görünmüyor.

Kabin içerisinde endüstri standartlarını karşılayan model, 12.3 inç büyüklüğe sahip bilgi eğlence ekranı ile karşımıza çıkıyor. Chery modellerinden tanıdığımız direksiyonun yanı sıra, yekpare ekran tasarımı da dikkat çekici.

Bunu da oku

4.78 metre uzunluğa, 1.84 metre genişliğe, 1.46 metre yüksekliğe sahip olan Arrizo 8'in iki aksı arasında da 2.79 metrelik bir mesafe bulunuyor.

Şimdilik modelin ülkemize gelecek türevlerinin detaylarını bilmiyoruz. Öte yandan Arrizo 8'in bol bol standart donanım sunacağını bekliyoruz.

Diğer tüm detayları yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz. Hepinize iyi seyirler!

2023-05-31T17:28:09Z dg43tfdfdgfd