YOğUN KAR YAğışı GELIYOR! METEOROLOJI SON DAKIKA UYARDı, IşTE IL IL HAVA DURUMU RAPORU

Yoğun kar yağışı geliyor. Meteoroloji son dakika açıkladı. Yurt geneli yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girdi, kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu raporunu yayımladı. Birçok bölge için kritik uyarı yapıldı. Öte yandan çok sayıda kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün eğitim-öğretime ara verildi. İşte Meteoroloji'nin son dakika açıklaması, il il hava durumu raporu ve okulların tatil edildiği iller...

Meteoroloji yeni hava durumunu paylaştı. Birçok il için yağmur ve kar yağışı uyarısı yapıldı. İşte kar yağışı beklenen iller ve hava durumu...

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Konya ve Karaman hariç) İç Anadolu, Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu Anadolu, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Elazığ, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 12°C Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güney ve doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 4°C Parçalı, yer yer çok bulutlu

DENİZLİ °C, 13°C Parçalı, yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 17°C Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 14°C Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, iç kesimlerinde kuzeybatıdan kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 20°C Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu

K.MARAŞ °C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, (Konya ve Karaman hariç) bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneydoğusunda kuzeybatıdan kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 3°C Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 4°C Çok bulutlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA °C, 4°C Çok bulutlu

SİVAS °C, -1°C Çok bulutlu, öğlen ve akşam saatlerinde kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 1°C Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

DÜZCE °C, 5°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

KASTAMONU °C, 2°C Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 4°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

AMASYA °C, 5°C Çok bulutlu, öğlen ve akşam saatlerinde kar yağışlı

SAMSUN °C, 8°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

TOKAT °C, 4°C Çok bulutlu, öğlen ve akşam saatlerinde kar yağışlı

TRABZON °C, 7°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, (Malatya hariç) bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneydoğusunda güneybatıdan kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

ELAZIĞ °C, 7°C Çok bulutlu ve öğle saatlerinde hafif yağmurlu

ERZURUM °C, -1°C Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 5°C Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 6°C Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN °C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu

DİYARBAKIR °C, 10°C Çok bulutlu ve öğle saatlerinde yağmurlu

GAZİANTEP °C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu

Öte yandan Mart ayının son günlerinde soğuk ve kar yağışı yurdu yeniden etkisi altına aldı. Birçok kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün eğitim-öğretime ara verildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir`de öğle saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle, 30 Mart Perşembe günü eğitime bir gün ara verildi.

ORDU

Ordu'da yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle Çaybaşı, Akkuş, İkizce, Gürgentepe, Mesudiye, Gölköy ile Korgan ilçelerinde okullar 30 Mart Perşembe günü tatil edildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Valiliği, il genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayının sağlık ve ulaşım gibi alanlarda olumsuz etkilerinin olabileceği belirtilerek, her derece ve türdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin bugün bir gün süre ile Tatil edildiğini açıkladı.

SİVAS

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Mart Perşembe günü ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verildi. Suşehri ilçesinde de taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Sivas'ın Altınyayla ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

YOZGAT

Yozgat Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kent genelinde kar yağışının devam ettiği, buzlanma ve don olayı beklendiği belirtildi. Açıklamada, “İlimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur`an kurslarında 30 Mart Perşembe günü bir gün süreyle eğitim öğretime ara verilmiştir. Kamu, kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personel de bu tarihte bir gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

BAYBURT

Bayburt`ta il genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verildiğini açıkladı. Kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

SAMSUN

Samsun`un Salıpazarı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle Tahnal İlkokulu ve Ortaokulu, Konakören İlkokulu ve Ortaokulu ve Cevizli İlkokulunda 30 Mart Perşembe günü yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamasında, diğer okullarda olumsuz hava şartları nedeniyle okullarına ulaşamayan öğrencilerin de izinli sayılacakları belirtildi.

MUŞ

Muş Valiliği, elverişsiz hava koşulları ve kuvvetli fırtınanın devam edeceği yönünde meteorolojik uyarıların yapıldığını belirtti. Bazı çatılarda meydana gelen hasarın henüz giderilmediğine yer verilen açıklamada, riskli durumun önüne geçmek amacıyla 30 Mart perşembe günü il genelinde eğitim öğretime ara verildiği kaydedildi.

ERZİNCAN

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve etkili olan soğuk hava nedeniyle eğitime ara verildi.

GİRESUN

Giresun Valiliği`nden yapılan açıklamada, "Giresun İl Merkezinin iç ve yüksek kesimlerinde başlayan yoğun Kar yağışı nedeniyle yollarda oluşan kar birikintisi ve buzlanma tehlikesine karşı Giresun Merkez Okçu Köyü, Merkez Çaldağ Köyü İlkokullarıyla, Ortaokulunda 30 Mart 2023 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiş olup bu iki köy hattından İl merkezine “Taşıma Servisi” ile gelen öğrenciler ise aynı gün izinli sayılacaklardır" denildi.

2023-03-30T08:53:16Z dg43tfdfdgfd