İçINDE MUCIZEYI BARıNDıRıYOR! RUS UZAY BILIMCILER RADYASYONDAN KORUNMAK IçIN TüKETIYORLAR!

Yabani iğdenin gençlik aşısı etkisi olduğu söyleniyor. İçerisinde tek omega 7 barındıran meyve olan yabani iğde uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Doğadaki tek Omega 7 kaynağı olma özelliği olan ve meyve olarak hemen hemen hiç tüketilmeyen yabani iğdenin, faydalarına dikkat çektik.

Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr Erdem Yeşilada, yabani iğde yağının yararlarını açıkladı.

Yabani iğde yağının egzama, yanık, dermatit, yara ve iltihapların tedavisinde yüzyıllardır kullanılıyor. Cilt üzerindeki bu iyileştirici gücünün, içeriğindeki omega 7, E vitamini, betakaroten, antioksidan ve karotenoid gibi güçlü bileşenlerden kaynaklandığını söyledi. 

Omega 7’nin hücre zarının fiziksel ve duygusal stresten korunmasında önemli rol oynadığını vurgulayan Prof. Yeşilada, “Omega 7, saç ve ciltte görülen kuruluk, yaşa ve çevresel faktörlere bağlı deri esneklik kaybı ve kırışıklıklarla mücadele ederek ciltte gözle görülür bir iyileşme sağlıyor” diye konuştu.

Omega 7’nin, cildin su tutma kapasitesini artırarak, göz kuruluğu veya vajinal kuruluk gibi sıkıntılara da çözüm olduğunu belirten Yeşilada, şunları söyledi:

“Tırnakları ve saçları güçlendiriyor. Cildin collagen üretimine, esnekliğinin artırılmasına ve hasarlanmış cildin iyileşmesine yardımcı olan omega 7’den, bu özelliklerinden dolayı kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde de yararlanılıyor. Yabani iğde yağının, aynı zamanda doğal bir güneş koruyucusu olduğu da biliniyor”

Doğadaki tek Omega 7 kaynağı olma özelliği olan ve meyve olarak ise hemen hemen hiç tüketilmeyen yabani iğdenin, başta Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere, asırlardır egzama, güneş yanığı ve farklı yanık türleri, dermatit, yara ve iltihapların bitkisel olarak tedavi edilmesinde, çok yararlıdır.

Reflüyü tedavi eder, ülseri iyileştirir, şekeri- kolesterolü düşürür, karaciğer yağlanmasını ve kalp damar hastalıklarını önler.

KOLAJENİ ARTIRIYOR, KIRIŞIKLIĞI ÖNLÜYOR!

Omega 7, vücudun kolajen üretiminin artmasına da yardımcı oluyor. Bu sayede cildin uzun yıllar sonunda esnekliğini kaybederek kırışmasını engelliyor ve cilde esneklik katarak kırışıklıkları da gideriyor.

İÇİNDE YÜZDE 31 ORANINDA MUCİZE OLARAK ADLANDIRILAN PALMİTOLEİK ASİT BARINDIRIR!

Palmitoleik Asit bitkilerin hemen tümünde binde oranlarında bulunurken, sadece iki bitkide çok yüksek oranlarda bulunmaktadır. Macadamia fındığı yağı ve 'yalancı iğde'. Özellikle yalancı iğdede %31 oranında bulunur.

 

Bu da bu bitkinin yüzyıllardır bilinen iyileştirici etkisini, diğer içerdiği antioksidanları hesaba katmasak bile tek başına açıklar. Palmitoleik asit, cilt yağ tabakasının bir bileşeni olduğundan dolayı, hücre dokusu ve yara iyileşmesine yarar sağlayan ve deriye doğrudan uygulanabilen bir mucizedir.

CENGİZ HAN'IN MUCİZE SİLAHI!

Ayrıca Cengiz Han, ölmek üzere olan hasta atlarına bu bitkiden yedirince mucizevi bir şekilde iyileşmiştir.

 

Ayrıca Cengiz Han, emir yayınlayarak artık her öğün ordusuna bu mucize bitkiden yedirmiştir.

 

Moğol hükümdarı Cengiz Han'ın askerlerinin, enerji depolamak için tükettiği, çok yüksek bir oranda A, C ve E vitaminine sahiptir. Yalancı iğde 5 çeşit vitamin ve 140 minareli bünyesinde barındırır. %95'i Çin ve Moğolistan'da bulunur.

Ayrıca, Rus kozmonotların uzayda yolculuklarında güneş radyasyonun kötü etkilerinden korunmak için, Omega 7'nin doğal kaynağı olan 'yabani iğde'nin meyvelerini yediklerini ve yabani iğde yağlarını kremlerinde kullandıkları bildiriliyor.

Yuri Gagarin, uzay yürüyüşlerinden önce hep bu bitkiden bol bol yemiştir.

2023-05-28T12:57:31Z dg43tfdfdgfd