BUGüN İSTANBUL'DA TERAVIH VAKTI! İSTANBUL'DA TERAVIH NAMAZı KAÇTA BITIYOR? 17 NISAN 2023 İSTANBUL TERAVIH VAKTI NE ZAMAN BAşLıYOR?

Teravih namazı, Ramazan ayı boyunca yatsı namazından sonra kılınan nafile bir namazdır. Peki ama İstanbul'da bu akşam teravih saat kaçta kılınmaya başlanacak?

Teravih namazının kılınacağı saat sorgulanıyor. 11 AYIN SULTANI Ramazan ayında kılınan Teravih namazı Müslümanlar tarafından büyük önem taşıyor. Peki ama İstanbul'da teravih namazı saat kaçta? 

İstanbul teravih namazı saati kaçta?

İstanbul'da teravih namazının saati şu şekildedir: 21:19

Resûl-i Ekrem (s.a.s.) ashabıyla beraber cemaat hâlinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 177-178). Yine Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.

Teravih namazında hangi sureler okunur? Teraviz namazında okunacak dualar!

2023-03-22T16:15:08Z dg43tfdfdgfd