ALTıN FIYATLARıNDA YENI REKOR BEKLENTISI! ÇOK KAZANDıRACAK, YATıRıMCıSıNı üZMEYECEK

Finans analisti İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararını değerlendirdiği açıklamasında, bu kararı para piyasaları için 'tarihi bir gün' olarak değerlendirdi. İslam Memiş, piyasalarda altının yükseliş trendinin devam edeceğini vurguladı. Memiş, FED’in faiz kararının ardından ons ve gram altınla ilgili yorumlarda da bulundu. İslam Memiş, rekor üstüne rekor kıran, son olarak cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olan 2905 lirayı gören gram altın için 'Rekorlardan sonra hala alınır mı?' diye soranlara yanıt verdi. Memiş, 2024 yılının ekim ve kasım ayında gerçekleşmesini öngördüğü zirve rakamı açıkladı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı, 2 milyon 806 bin liraya geriledi.

Altın piyasasında en düşük 2 milyon 806 bin lirayı, en yüksek 3 milyon 110 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, gün sonunda yüzde 2,3 azalışla 2 milyon 806 bin lira oldu. Standart altının kilogram fiyatı, dün günü 2 milyon 873 bin liradan tamamlamıştı.

KMKTP'de, altında işlem hacmi 2 milyar 349 milyon 672 bin 566,24 lira, işlem miktarı ise 821,06 kilogram oldu.

Tüm metallerde işlem hacmi de 2 milyar 742 milyon 50 bin 399,61 lira düzeyinde gerçekleşti.

Altın borsasında bugün en fazla işlem yapan kurumlar, NMGlobal Kıymetli Madenler, Yapı ve Kredi Bankası, Altınbaş Kıymetli Madenler, Çakmakcı Kıymetli Madenler ile Hakan Yetkili Müessese olarak sıralandı.

Finans analisti İslam Memiş, katıldığı bir televizyon programında gram altın için dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu, öngörülerini paylaştı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Rekorlardan sonra hala alınır mı?" sorusuna da yanıt verdi. "Ons altın tarafında beklediğimiz 2600 dolar tarafı test edildi" diyen İslam Memiş, "Bu kadar agresif yükselişlerden sonra 1-2 hafta dinlenme modumuz var" ifadelerini kullandı.

Ons altında 2540-2580 dolar aralığını kısa vadede takip ediyor olacağını belirten İslam Memiş, "Beraberinde gram altın cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesini test etti. 2905 liraya kadar yükselen gram altın serbest piyasalarda 2880 lira seviyesinde" tespitinde bulundu.

İslam Memiş, yıl sonu ve ekim-kasım ayında gerçekleşmesini öngördüğü rakamları da açıkladı: 2830-2880 lira aralığını 1-2 hafta dinlenme modunda takip edeceğiz. Yıl sonu için 3000 ve 3500 TL aralığını gram altında takip etmeye devam edeceğiz. Ekim-kasım aylarında 2920 lira ve devamında 3000 lira aralığı da olacaktır diye tahmin ediyorum.

REKORLARIN ARDINDAN HALA GRAM ALTIN ALINIR MI?

İslam Memiş, şöyle devam etti: Türkiye'de son 25 yılda gram altın en fazla kazandıran yatırım aracı. Yüzde 8000'den fazla getirisi olan gram altın bu yıl yüzde 40 civarında kazandırdı.

Geçen ay yüzde 4.1, geçen hafta yüzde 2.1 ile en çok kazandıran yatırım aracı oldu. Altının fiyatına değil, miktarına odaklanmak lazım. Altına yatırım yapıp zarar eden olmaz. Fed etkisi ile 2880 lira yüksek görülebilir ancak 3000 lirayı görünce bugünlerin daha ucuz olduğunu görecekler.

Altın hem TL hem ons bazlı yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecektir. Altın güvenli liman özelliğini tekrar kazandı. Merkez bankaları stokları artırmaya devam ediyorlar.

Altının rezerv para özelliği de vardır. Yalnızca yatırım aracı olarak bakmıyoruz. Fiziki talep devam ettiği için değer artışlarının devam etme olasılığı güçlü. Vatandaşlarımız altın tarafına miktar olarak bakarlarsa önemli.

Ülke liderleri 3. Dünya Savaşı'na dikkat çekiyorlar. Altın, Ortadoğu'daki gerilim ve açıklamalardan da destek alıyor.

Finans analisti ve ekonomist İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından alınan faiz kararının para piyasaları için tarihi bir gün olduğunu ifade etti. Memiş, FED'in 50 baz puanlık faiz indiriminden sonra sosyal medya platformu X üzerinden yeni değerlendirmeler yaptı.

Memiş, "50 baz puanlık indirim olsa da beklediğim coşkuyu göremedim. Powell durumu değiştirebilir." şeklinde yorumda bulundu.

FED kararının ardından ons altının 2 bin 600 dolara ulaştığını belirten Memiş, "FED etkisiyle ons altın 2 bin 600 dolar, gram altın ise 2 bin 905 lirayı gördü." dedi.

Ons altının 2 bin 560 dolara, ons gümüşün ise 30,14 dolara gerilediğini de ekledi.

2024-09-19T16:15:15Z dg43tfdfdgfd