İKI GüNLüK BEBEğINI FıNDıK BAHçESINE GöMEN KADıN SERBEST BıRAKıLDı

Ordu’da 2 günlük bebeğini öldürüp fındık bahçesine gömdüğü iddiası ile tutuklanan B.Ç. adli kontrolle serbest bırakıldı. Bebeğin cansız bedeni ileri derecede çürümesi nedeniyle ölüm nedeni tespit edilemedi.

Karşıyaka Mahallesi’nde 12 Eylül 2022’de kız çocuk dünyaya getiren B.Ç., bir süre sonra bebeğin rutin kontrolleri için aile hekimliğine davet edildi. Davet sonrası B.Ç., polise giderek bebeği için kayıp ihbarında bulundu. Çalışma başlatan ekipler, bebeğe dair iz bulamayınca araştırmayı derinleştirdi. Gözaltına alınan B.Ç., sorgusunda; bebeğini fındık bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bahçede arama yapan ekipler, 2 günlük olduğu belirlenen bir kız bebeğin cesedini buldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından B.Ç., ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

Ordu Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturmada DNA testi yapılmak üzere bebek ve B.Ç. ile ilişkisi olduğu ileri sürülen S.Ö.’den doku örneği alındı. Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi’nde yapılan DNA profil karşılaştırılması sonucunda şüpheli ve S.Ö.’nün anne ve babalığının reddedilmediği, yüzde 99,99 ihtimal ile bebeğin biyolojik anne ve babası olabilecekleri tespit edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1’inci Adli Tıp İhtisas Kurulu da bebeğin ölümüne ilişkin rapor hazırladı. İleri derecede çürüme nedeniyle bebeğin ölüm nedeninin tespit edilemediği belirtildi.

Hakkında ‘altsoydan akrabayı kasten öldürmek’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen B.Ç., Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. B.Ç., delillerin toplanması, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

]]>

2023-05-31T13:52:25Z dg43tfdfdgfd